Főoldal > DIÉTA > A legjobb smoothie-k a rák ellen

A legjobb smoothie-k a rák ellen

diétaétkezésfogyásgyümölcsrákrák ellenrák elleni étkezésreceptsmoothietáplálkozászöldség
0

Írta:

Az vagy, amit megeszel – és ha ez tényleg így van, akkor gondolj arra, hogy ez az első lépés is lehet afelé, hogy megelőzz bizonyos betegéket, például a rákot!

Nyilván egyéb tényezők is befolyásolják a betegség kialakulását, például genetika, de egy nagy előrelépés is lehet az étrended megváltoztatása. A smoothie egy kifejezetten jó ízű útja annak, hogy egészségesebben étkezz.

Ha szeretnél tudatosabb étkezési szokásokra váltani, a smoothie egy igazán könnyű út. A friss gyümölcsök és zöldségek igazi szuper étkek, mert rengeteg egészségügyi előnnyel bírnak és még finomak is. A rák ellen harcoló smootkie-k az alábbi összetevők miatt hatékonyak.

Antioxidánsok

A rák elleni küzdelemben és a megelőzésben fontos szerep jut az antioxidánsoknak. Nagy örömünkre sok zöldségben és gyümölcsben megtalálható. Amikor az immunrendszer kritikus harcot vív a rákkal, nagyon fontos, hogy kellő táplálékot kapjon. Az antioxidánsok segítenek a megfelelő működésében. A szabad gyökök igazi időzített bombák a rákos megbetegedések tekintetében. Szabadulj meg tőlük áfonyával, szederrel, eperrel, és (nem cukrozott, hanem igazi!) kakaóporral a mindennapi smoothie-ba téve! A kakaó gazdag antioxidánsokban, akárcsak a fent említett bogyós gyümölcsök.

Vitaminok

A megfelelő vitaminok biztosítása nagyon fontos a testnek. Főleg ha beteg vagy, hiszen az azt jelenti, hogy hiányzik valamelyik vitamin. Csökkentsd a betegség kockázatát (például a rákét) azzal, hogy biztosítod a kellő mennyiségű vitamint a szervezeted számára. Minden friss zöldség vagy gyümölcs smoothie tartalmaz C-vitamint, mely erősíti az immunrendszered. Egy alternatív rákkezelés az extrém C-vitamin dózis bevitele. A legjobb C-vitamin forrás: gujávafa (guava), rózsabors (édes piros bors), kivi, narancs, grapefruit, paradicsom, eper, zöld bors.

Ásványi anyagok

Az ásványi anyagoktól erősek leszünk, energiát kapunk. Elengedhetetlenül fontosak az egészséges szervezet felépítéséhez. A rákkal harcoló ásványok közé tartozik a brazil mogyoróban található szelén, mely így remekül adható a smoothie-hoz. A sötét levelű növények magnéziumban gazdag termésre utalnak. Ez pedig segíti a hőháztartást és a toxinok távoltartását. A magnéziumban gazdag növények előnyeit felsorolni egy külön cikk lehetne, ízelítőként annyit, hogy a magas vérnyomás ellen is jók és a fogyást is elősegítik.

Enzimek

A test olyan enzimeket termel, melyek segítik az emésztést, és megelőzik a rákot. Azonban a nyers zöldségekből, gyümölcsökből, diófélékből és magokból is hozzá lehet jutni ezekhez az enzimekhez. Például a bromelain nevű enzim megtalálható az ananászban, és csökkenti a rákos megbetegedés kockázatát – írja egy tanulmány. Az enzimekben gazdag tápanyagok fogyasztása segít a betegségek elkerülésében és az emésztést is javítja.

Gyulladáscsökkentők

A gyulladások a szervezetben támadást intézhetnek az agyad, szíved és immunrendszered ellen. Ezzel megemelik a szív- és érrendszeri betegségek, a rák és a stroke kockázatát. Sötét levelű növények, bogyós gyümölcsök, gyömbér, kókuszolaj mind nagyon jó a gyulladáscsökkentő.

Mutatunk két receptet, de természetesen saját ízlésedre formálhatod őket és kitalálhatsz egyéb variációkat is.

raksmoothie2.jpg ()

Gyógyító csokis smoothie

Összetevők:
– 2 teáskanál kakaópor
– 2 brazil mogyoró
– 1 csésze piros szőlő
– 2 csésze bébispenót
– 1 csésze fagyasztott bogyósgyümölcs
– víz
Turmixold 2 percig az összetevőket, majd add hozzá a vizet!

Előnyök:
A kakaópor magas antioxidáns tartalma miatt véd a betegségektől, szív- és érrendszeri megbetegedésektől és a II-es típusú diabétesztől.
A bogyósgyümölcsök emésztést segítő enzimeket tartalmaznak.
A brazil dió kiváló szelén forrás.

Vitaminos szuper smoothie

Összetevők:
– 1 csésze spenót vagy kelkáposzta
– ½ csésze eper
– 1 egész banán
– 1 egész narancs
– víz vagy kókuszvíz
Turmixold 2 percig az összetevőket, majd add hozzá a vizet vagy kókuszvizet!

Előnyök:
A spenót és kelkáposzta magas C-vitamin tartalmú.
Eper: magas antioxidáns tartalommal bír.
A banán gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban.
A kókuszvíz pedig sok vitamint, antioxidánst, aminosavat és enzimet tartalmaz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X