Főoldal > DIÉTA > 6 tipp, hogyan csökkentsd a kalóriákat pofonegyszerűen!

6 tipp, hogyan csökkentsd a kalóriákat pofonegyszerűen!

diétaétkezésfogyáskalóriakalóriacsökkentéstáplálkozás
0

Írta:

Szeretnéd csökkenteni a napi bevitt energiamennyiségedet 500 kalóriával anélkül, hogy észrevennéd? Igen, lehetséges! Ne éhezz, csupán tartsd be a következő tippeket és szabadulj meg 0,5 kg-tól hetente!

 

1. Egyél a nem domináns kezeddel!

Az Észak-Karolinai Egyetem kutatói szerint, ha a kicsit ügyetlenebb kezedet használod, kevesebbet fogsz enni. Ezzel a húzással összezavarod az agyadat, hiszen eltérsz a megszokottól. A kísérletben résztvevők még a pattogatott kukoricából is kevesebbet ettek a moziban.

2. Jöhet az aszalt szilva

A Liverpooli Egyetem tanulmánya állítja, ha 12 héten át minden nap 5-6 dkg aszalt szilvát eszel, átlagosan 4,4 kg-ot fogsz fogyni és jelentősen csökken majd a csípőd bősége is. Ne aggódj, nem lesznek kellemetlen mellékhatások, a kísérletben résztvevők jól tolerálták a magas rosttartalmú szilvát. Készíthetsz belőle turmixokat, belekeverheted a reggeli zabpelyhedbe is, de snack-ként is fogyaszthatod.

3. Nasizz délután helyett délelőtt!

A karcsúság titka a napi 5-6 kisebb étkezés. Az Amerikai Dietetikus Szövetség szerint a délelőtti snack kevésbé káros a fogyásodra nézve, mintha a délután közepén majszolnál el valami finomságot.

kaloriacsokk2.jpg ()
4. Vigyázz a “zsírszegény” termékekkel!

Egy tanulmány megállapította, hogy az emberek akár 50%-kal többet esznek, ha a termék dobozán ott díszeleg, a “light” vagy a “zsírszegény” szó. Ilyenkor ugyanis azt hitetjük el magunkkal, hogy az étel egészséges, ezért bőven lakmározunk belőle. Pedig a legtöbb zsírszegény termék több cukrot tartalmaz, mint a “rendes” változata.

5. Egyél férfiakkal!

Tudtad, hogy a nők, ha férfitársaságban étkeznek, 100 kalóriával kevesebbet fogyasztanak? Női társaságban hajlamosabbak vagyunk elengedi magunkat, míg férfiak előtt szeretjük a szebb oldalunkat mutatni, ebbe a képbe pedig nem férhet bele, ha kifulladásig tömjük magunkat.

6. Időzítsd reggelre az edzést!

A dolgozó nők úgy tudják csökkenteni az egész napos étvágyat, ha már reggel bedobják magukat. A hajnali fizikai aktivitás megemeli a tested hőmérsékletét, így kevésbé leszel éhes. Ráadásul a reggeli mozgás arra ösztönöz, hogy egész nap aktívabb legyél: lift helyett lépcsőzz, fuss el a parkolóig, este pedig még kedvet kaphatsz néhány felüléshez is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X