Főoldal > DIÉTA > Téli turbó – Töltsd fel magad!

Téli turbó – Töltsd fel magad!

diétaenergiaétkezésfogyásgasztroimmunrendszertáplálkozás
0

Írta:

Télen a szervezetnek még több energiára van szükségre az egészséges működéshez, turb&

Télen a szervezetnek még több energiára van szükségre az egészséges működéshez, turbó fokozatra kell kapcsolni az immunrendszert, hogy könnyebben átvészelhesd a hideget, megküzdhess a felbukkanó vírusokkal és bacilusokkal, és ha esetleg beteg vagy, gyorsabban meggyógyulhass. Próbáld ki ezeket a szuper ételeket és italokat, amelyek segíthetnek abban, hogy még egészségesebb légy.

Acai bogyó

Ez az antioxidánsokban gazdag bogyós gyümölcs (illetve a belőle készített gyümölcslé) segít kielégíteni a szervezet energia-szükségletét, és védi a sejteket a szabadgyökök felszabadulásától. Rengeteg vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet és étkezési rostot tartalmaz, javítja az emésztést, csökkenti a koleszterinszintet, E-vitamin tartalmának köszönhetően lassítja a sejtöregedés folyamatát. Baktériumölő- és gyulladáscsökkentő hatásának segítségével segíti az immunrendszer működését.

Tipp: Készíts smoothie-t acai bogyóból.

Chia mag

Ezek a kis magvak igazi csodaszerek: az azték zsályaként is ismert chia egyszerre tartalmaz minden fontos ásványi anyagot, amire a szervezetnek szüksége van a kiegyensúlyozott működéshez. Bővelkedik kalciumban, káliumban és vasban, rengeteg omega-3 és omega-6 zsírsav, illetve antioxidáns van benne. Rendkívül jó fehérjeforrás. A chia mag segíti a fogyást, energiával látja el a testet, javítja az emésztést, segít a vércukorszint szabályozásában.

Tipp: Egy teáskanál chia magot keverj el egy pohár joghurtban, és máris fogyaszthatod.

tolt2.jpg ()

Kókuszvíz

Természetesen édes ízű, frissítő ital, amely könnyen emészthető szénhidrátokat tartalmaz. Kalóriatartalma alacsony, zsír- és koleszterinmentes, magas viszont a káliumtartalma, és magnéziumban is bővelkedik, és remekül hidratálja a szervezetet. Sportolás után fogyasztva jól táplál és hidratál – nem véletlenül nevezik a természet sportitalának.

Céklalé

Ha eddig nem szeretted a céklát, itt az ideje megbarátkozni vele – próbáld ki a céklalét! Tökéletes vasforrás, emellett vérképző és vértisztító hatása van. A céklalé méregteleníti a szervezetet, a benne lévő antioxidánsok semlegesítik a szabadgyököket, folsavtartalma és káliumtartalma is jelentős. A-, B1-, B2, és C-vitaminjainak köszönhetően hatékonyan erősíti az immunrendszert.

Tipp: A meghámozott céklát gyümölcscentrifugán préseld át. Ha magában nem szimpatikus, répát és almát centrifugálj mellé.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X