Főoldal > MAGAZIN > Italok, amik durván hizlalnak

Italok, amik durván hizlalnak

diétaétkezésfogyáshízásitaltáplálkozás
0

Írta: and

Nem csoda, ha inkább szilárd kaják jutnak eszedbe, amikor a kalóriabombákra gondolsz. Pedig bizonyos italok

Nem csoda, ha inkább szilárd kaják jutnak eszedbe, amikor a kalóriabombákra gondolsz. Pedig bizonyos italok alattomosak: ártatlannak tűnhetnek, hosszú távon viszont miattuk olyan szűk az a fránya farmer!

Kakaó
Tudjuk, hogy nagyon kiábrándító, de a gyerekek (és sok felnőtt) kedvence vészesen sok kalóriát tartalmaz. Ha 3 deci tejbe 3 kanál cukrozott kakaóport teszel, az nagyobb energiamennyiséget jelent, mint egy szelet brownie! A megoldás: válassz natúr kakaóport, természetes édesítőszert, zsírszegény tejet, és igyál csak 2 decit.

Narancslé
No igen, az egészséges étkezés egyik elmaradhatatlan szimbóluma! Csakhogy ha már 2 pohárnál többet legurítasz, az vetekszik a brownie kalóriaértékével! Sajnos még nagyobb csalódást is tudunk okozni: 1 deci narancslével majdnem ugyanott vagy, mint 1 deci kólával, ha pusztán az energiamennyiséget nézzük. Vissza azzal a facsaróval, és tartsd a mértéket!

italhizlal2.jpg ()

Ízesített limonádék
Naná, hogy csábítóak és bármikor jólesnek. Ha friss gyümölcsből készíted, még tápanyagokat is bevihetsz vele a szervezetedbe, a gond az, hogy a különböző vendéglátóhelyeken ezeket az üdítőket nem kevés cukorsziruppal készítik, így egy ilyen ital átlagosan 2-400 kalóriát is tartalmazhat, akár 30 g cukorral. Maradj a természetes ízesítővel készült változatnál, és ha nincs ilyen változat az étteremben, egyszerűen ne kérj bele cukrot!

Desszertbor és koktélok
Két kis pohárka desszertbor máris egyenértékű egy szelet brownie kalóriáival! Bármilyen csábító is, a második kört már ne rendeld meg! Még ennél is veszélyesebbek a cukorszirupos-tejszínes koktélok, mint a Piña Colada vagy a Margarita, ezekkel ugyanis akár 700 kalóriát is bedobhatsz néhány perc leforgása alatt.

A teljes cikket keresd a Wellness magazin legfrissebb számában!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

proteinrecept

A tökéletes protein shake receptje

Írta:
0

Csapvíz és proteinpor? Ugyan! Ha igazán ütős edzés utáni italt kevernél, egy sima fehérje shake helyett inkább egy fincsi protein smoothie-ban gondolkodj, ami nemcsak isteni frissítő, de még az alakformálásban is a segítségedre lesz.

Kövess Facebook-on!
X