Főoldal > DIÉTA > Hűtsd le magad uborkás jégkrémmel!

Hűtsd le magad uborkás jégkrémmel!

diétaétkezésfogyásgasztrorecepttáplálkozásuborka
0

Írta:

Az uborkáról sokan nem tudják, hogy mennyire változatosan felhasználható zöldség, a jégkrémekről pedig azt, hogy egészséges is lehet, cukortartalom nélkül. Ha a kettőt ötvözzük, éppúgy lehet a gyerekek kedvence, mint a felnőtteké.

Az uborka a negyedik leggyakrabban termesztett zöldség a világon. Ha eddig nem került minden egyes alkalommal a bevásárlókosaradba, mostantól figyelj oda rá, mert ott a helye az étkezésben. Magas víztartalmának köszönhetően a szervezetre kiválóan hat, ráadásul gyönyörű lesz tőle a bőr. Megvan benne a legtöbb olyan vitamin, amire a szervezetnek szüksége van: B- és C-vitamin-tartalma felturbózza az immunrendszert. A magas víz-, és alacsony kalóriatartalmának köszönhetően az uborka alapzöldség a fogyni vágyóknak, és még jégkrém formájában is fogyaszthatod.

Nagy előkészület nem szükséges hozzá. Ha nincs otthon jégkrémöntő formád, kisebb műanyagpoharak is tökéletesen megfelelnek a célnak.

Mentás-uborkás jégkrém

Hozzávalók (4-6 személyre):

600 g friss uborka
125 g  joghurt
1 dl tej
100 g nyírfacukor
friss menta levelek

jegkrem2.jpg ()

Elkészítés:
Minden hozzávalót összekeverünk, és robotgéppel vagy kézi mixerrel elpépesítjük. Ha több mentát teszünk bele, még frissebb, és hűsítőbb lesz az íze. Miután a joghurtos krémet felosztottuk apró adagokra, tegyük őket a jégkrémformába (vagy a poharakba), fedjük le a tetejét egy darab fóliával, és a faspatulákat ezeken szúrjuk keresztül, hogy a lágy krémben a helyükön maradjanak. Ezután pár órára helyezzük a fagyasztóba, majd miután megkeményedtek, szedjük ki a poharakból és élvezzük a hűsítő ízeket.

Uborkás-sárgadinnyés jégkrém

Hozzávalók (4-6 személyre):

1 db kígyóuborka
2-3 szelet sárgadinnye
1 dl frissen facsart citromlé
2 dl tej
3-4 evőkanál méz
menta levelek, ízlés szerint

Elkészítés:
Kb. egy centis kockákra vagdossuk fel az uborkát úgy, hogy nem távolítjuk el a héját. A sárgadinnyéről viszont vágjuk le, és ezt is kockázzuk apró darabokra. Tegyük bele a turmixgépbe, adjuk hozzá a tejet, a citromlét, és a mentát, majd pürésítsük össze. Ezután már csak bele kell tölteni a jégkrémformába és a mélyhűtőben addig fagyasztani, míg meg nem szilárdul, legalább két, maximum négy órán keresztül. Amikor kivesszük a formákat a mélyhűtőből, rövid időre engedjünk rá kívülről langyos vizet, hogy könnyebben kiszedhessük a jégkrémet.

Kellemes hűsölést!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X