Főoldal > DIÉTA > Tisztulj meg! Egyszerű 3 napos méregtelenítés

Tisztulj meg! Egyszerű 3 napos méregtelenítés

böjtdiétafogyásfogyókúragasztroméregtelenítéstáplálkozástisztítókúra
0

Írta: and

Felejts el minden információt, amit eddig megtudtál a méregtelenítésről! Ez a mostani verzió sokkal

Felejts el minden információt, amit eddig megtudtál a méregtelenítésről! Ez a mostani verzió sokkal egyszerűbben kivitelezhető, csupán 3 napig tart, nyugtató teákból és wellness ételekből áll. Jó hír, hogy nem kell koplalni, vagy rémes hashajtókat szedni – csak tiszta, természetes és finom ételeket fogyasztani. Kövesd az alábbi ajánlásokat, hogy kirobbanó formába kerülj még tavasszal!

Légy az antioxidánsok rabja!

Erre a 3 napra fókuszálj kizárólag a színekben gazdag zöldségekre, gyümölcsökre, teljes kiőrlésű gabonákra és babfélékre. Az antioxidánsok működésbe hozzák a máj enzimjeit, amely kiszűri a káros anyagokat és vízben oldódóvá alakítja őket, hogy a szervezet könnyedén megszabadulhasson tőlük. A spenót, a kelkáposzta és az áfonya legyenek a legjobb barátaid, mert ezek szuper-antioxidánsok.

Vedd fel a harcot a vegyi anyagokkal!

A fokhagyma, a hagyma és a tojás gazdag kénsavat képző összetevőkben, amely segít a szervezetnek saját antioxidánsát, a glutathione-t termelni. Ezáltal testünk megszabadulhat a különböző méreganyagoktól, gondolhatunk itt az olyan nehézfémekre, mint a higany és az arzén.

Válaszd az organikust!

A rovarirtó szerek szörnyű mérgek, így legalább erre a három napra vásárolj mindenből organikust. Az állatkísérletek bebizonyították, hogy a rovarirtó szerek táplálják a tumorokat és felelősek a korai halálozásért. Ha mégsem teheted meg, hogy biót vásárolj mindenből, akkor legalább egy részét cseréld organikusra.

Étkezz tisztán!

Kerüld a feldolgozott élelmiszereket (ide számít minden összetevő, amit nem tudsz kimondani és nem ismersz), a rántott ételeket, a koffeint, a tejtermékeket, az alkoholt, a vörös húst, a cukrot és a finomított lisztet. Ha a célod, hogy megszabadulj a méreganyagoktól, ezeket tanácsos legalább pár napra teljesen száműzni.

Nassolj okosan!

Ha muszáj rágcsálnod valamit főétkezések között, válaszd az organikus gyümölcsöket és magvakat, vagy fogyassz egy kisebb adag salátát csirkemellel vagy lazaccal, olíviaolajjal leöntve.

tea2.jpg ()Kortyolj méregtelenítő teákat!

Készíts magadnak olyan teakeveréket, amely tartalmaz gyermekláncfüvet (támogatja az emésztést és a májfunkciókat), édesgyökeret (elűzni a belekben található nyákot) és gyömbért (stimulálja a vérkeringést és felgyorsítja a méreganyagok távozását a szervezetből). Áztasd ezt a 3 teából álló keveréket 10-15 percig lefedve, és kortyolgasd el a nap folyamán.

Győzd le a cukor utáni sóvárgást!

Az előbb említett édesgyökér 50-szer édesebb, mint a cukor, így remekül becsaphatod vele a szervezeted, amikor édesség után sóvárogsz.

Fogyassz könnyedebb ételeket a következő 27 napon!

Meglátod, e 3 napos program után nem érzel majd kísértést, hogy rögtön visszatérj a korábbi táplálkozási szokásaidhoz, hiszen a cukor, a finomított termékek és az alkohol hatása gyengül. Folytasd a tiszta étkezésre való törekvést a hónapban, hogy megduplázd az energiád, beindítsd a fogyást, és helyreállítsd a vércukor- és a koleszterinszinted.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X