Főoldal > DIÉTA > 4 étel, amit soha nem szabadna enned

4 étel, amit soha nem szabadna enned

egészségételfehérjefehérjedús ételgasztrotáplálkozászöldségzsír
0

Írta:

Te tudod, hogy mik azok az ételek, amiket bármikor érdemes és ajánlott enni, és mik azok, amiket jobb messzire elkerülni?

Amit bármikor ehetsz

Fogyassz zöldségeket és fehérjét minden étkezéshez!

Nem a zsírban sült, sajttal borított vagy konzervált változatokról van szó, hanem kizárólag friss, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag, magas víz- és rosttartalmú zöldekről. Így folyamatosan azt fogod érezni, hogy tele vagy, és nem leszel éhes. Az egészséges étel egy kicsit uncsi, időt kell hagyni az ízlelőbimbóidnak, hogy alkalmazkodjanak. Ráadásul a sok fehérje segít az izomtömeg növelésében és a zsírégetésben is.

Csak egészséges zsírokat!

A jó zsírok segítenek csökkenti a rossz koleszterin-, és növelni a jó koleszterin szintet, sőt már azt is kimutatták, hogy megszabadítanak a hasi zsírtól is. Kerüld tehát a transzzsírokat, de jöhet az avokádó, az olívaolaj és a dió is!

Tervezz előre!

Te vagy a felelős azért, hogy helyesen táplálkozz! Amikor csak teheted, csomagolj magadnak megfelelő ételt, és kerüld el a pékségeket, gyorséttermeket. Egy másik tipp: tarts mindig ásványvizet és egészséges nasit az autódban vagy a táskádban! Így nem lesz nagy a kísértés, hogy a kisboltban vegyél valami egészségtelent.

Legyél kedves magaddal!

Még a legkomolyabb előkészületek mellett is megtörténhet, hogy mértéktelenül eszel valamit, amit nem lenne szabad. Ilyenkor ne mardosson a bűntudat, ezzel csak ártasz magadnak. Inkább lapozz egyet, és onnantól fogva tarts ki az egészséges táplálkozás mellett!

etel2.jpg ()

Amit inkább ne egyél

Literszámra döntöd magadba a kalóriát

A legtöbb üdítőital és gyümölcslé nem más, mint tömény cukor. Keress inkább recepteket, és készíts magad rostban, fehérjében és egészséges zsírokban gazdag turmixokat!

Kihagysz étkezéseket

Ha szeretnél változatni a külsődön, a táplálkozás a kulcs. Ha egészséges ételekkel töltődsz fel, fogyni fogsz, és megőrzöd a jó alakodat! Egyél naponta 4-6 alkalommal fehérjét tartalmazó igazi ételt, és ne gyorséttermi szendvicseket!

Zsírban sült ételek

Alkalmanként rendben van, de a zsírban, bő olajban sült ételek teljesen destruktív hatással vannak a szervezetedre. Bár az ilyen fogások széles körben elérhetők és olcsók, de nehéz elkerülni a bennük lévő transzzsírokat.

Cukrot vagy gabonát eszel este

Bár nagy rajongói vagyunk a teljes kiőrlésű gabonának, este már érdemes elkerülni őket, ahogy a cukrot és a keményítőt is. Reggelire jackpot, de minél közelebb kerülsz a vacsorához, annál kevesebbet egyél belőle. A keményítő és a magvak magasabb kalóriatartalmúak, felesleges éjszaka az emésztésükkel terhelni a szervezetedet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X