Főoldal > DIÉTA > A karcsúság titka egyszerűbb, mint gondolnád

A karcsúság titka egyszerűbb, mint gondolnád

fehérje-diétafogyásprotein
0

Írta: and

Az izomépítés éltető eleme A fehérje, vagy más néven protein olyan alapvető tápanyag, ami elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. A fehérjék nagyon fontos szerepet játszanak az emésztésben, az immunrendszer védelmében, biztosítják az izmok, a csontok fejlődését, ám bőröd, hajad és körmöd szépségéért is felelnek. A fehérjék alkotóelemei az aminosavak, amelyek egy részét a szervezet képes […]

Az izomépítés éltető eleme

A fehérje, vagy más néven protein olyan alapvető tápanyag, ami elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. A fehérjék nagyon fontos szerepet játszanak az emésztésben, az immunrendszer védelmében, biztosítják az izmok, a csontok fejlődését, ám bőröd, hajad és körmöd szépségéért is felelnek. A fehérjék alkotóelemei az aminosavak, amelyek egy részét a szervezet képes előállítani, ám bizonyos esszenciális aminosavakat a tested nem, vagy csak kis mennyiségben termel, így ezek pótlásáról gondoskodnod kell. 

Nincs többé sóvárgás 

A fehérje-diéta fő előnye azokkal a fogyókúrákkal szemben, amelyek lassítják az anyagcserét és csökkentik az izomtömeget, hogy megfelelően alkalmazva épp az ellenkező hatást érheted el. A napi fehérjeszükséglet mindig az adott testsúly függvénye, így pl. ha 70 kg a súlyod, akkor minimum napi 70 gramm fehérjebevitelre van szükséged. Ha magas fehérjetartalmú ételeket eszel, csökkented a szénhidrátbevitelt, és visszafogod a zsírfogyasztást, gyorsan, ám egészségesen fogyhatsz, anélkül, hogy leadott kilóid visszakúsznának.

protein2.jpg ()

A fehérje-diéta optimalizálja a vércukorszintet, serkenti az anyagcserét, csökkenti az éhségérzetet, és mivel a fehérje lassabban ürül ki a szervezetedből, energiatartalékaid is jelentősen nőnek, ráadásul a fogyás a zsírból történik, nem az izmaidból. Ideális fehérjeforrások a hús, a hal, a tojás, és a tejtermékek, ám a legjobb eredményt úgy érheted el, ha ezekből is a zsírszegény, vagy a csökkentett kalóriatartalmúakat keresed. A szójatermékek (pl. tofu, szejtán, tempeh) rendkívül kalóriaszegények, emellett sok növényi alapú proteint is tartalmaznak, így ezeket a diéta alatt bátran majszolhatod.
Wellness Cafe tipp: Ha megéheznél napközben, rágcsálj tökmagot vagy mogyorót.

Változatos ízek, jobb közérzet

A fehérje-diétában az étrendet illetően nincsenek kőbe vésett szabályok, ám néhány fontos szempontot nem árt észben tartanod. Minden étkezésed tartalmazzon jó minőségű fehérjeforrást, beleértve a snacket is, ám a teljes kiőrlésű gabonák, a friss zöldségek és gyümölcsök is szerves részei a programnak, mivel a bennük lévő értékes ásványi anyagok, vitaminok nélkülözhetetlenek az egészséges táplálkozáshoz. A diéta során ne feledkezz meg a bőséges folyadékbevitelről, és kerüld a feldolgozott élelmiszereket, a magas zsírtartalmú ételeket, a cukros üdítőket és az alkoholt.  Az ételek megfelelő mennyiségű és minőségű párosítása tehát kiemelt szerepet játszik a fogyókúrában, ám ha ügyesen kombinálsz, valamint rendszeresen mozogsz, megváltoztathatod az életmódodat, így hosszabb távon karcsúbbá és energikusabbá válhatsz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X