Főoldal > DIÉTA > 3 tuti vágyfokozó étel a Valentin-nap jegyében

3 tuti vágyfokozó étel a Valentin-nap jegyében

afrodiziákumegészségpárkapcsolatszerelmvágyfokozóValentin-nap
0

Írta: and

1. Gyömbér A gyömbért fűszerként és savanyított formában is fogyaszthatod. Bizonyos hatóanyagai véralvadásgátlók (Ne feledd: a kötelezően felírt gyógyszer nem helyettesíthető vele!), fokozza a vérkeringést, s általános élénkítő hatású. Az ázsiai orvoslásban úgy tartják, hogy hevíti a testet, ezzel serkenti a nemi szerveket. Tippünk: Levesbe, szusi ételek mellé, keksz és jó minőségű csokoládé formájában ajánljuk. 2. […]

1. Gyömbér

A gyömbért fűszerként és savanyított formában is fogyaszthatod. Bizonyos hatóanyagai véralvadásgátlók (Ne feledd: a kötelezően felírt gyógyszer nem helyettesíthető vele!), fokozza a vérkeringést, s általános élénkítő hatású. Az ázsiai orvoslásban úgy tartják, hogy hevíti a testet, ezzel serkenti a nemi szerveket.
Tippünk:
Levesbe, szusi ételek mellé, keksz és jó minőségű csokoládé formájában ajánljuk.

2. Csokoládé

A kakaó (amelyből a csokoládé készül) egyik hatóanyaga vízhajtó és élénkítő hatású. A csokoládé ún. xanthin származékai a központi idegrendszerre hatnak: serkentik azt, és emelik a vérnyomást.   
Tippünk:
Mindig kiváló minőségű, magas kakaótartalmú csokoládét vásárolj. Vásárláskor figyelmesen olvasd el a címkét, hogy a termékben mennyi a kakaó szárazanyag tartalom (minimum 70% legyen), mert a bevonó masszákból (többek között hidrogénezett növényi zsiradékot tartalmaz a kakaóvaj helyett) készült édességeknek nem érvényesülnek jótékony hatásai.
 Valentin-napon olvasztott formában, fondüként ajánljuk.  

0024100_1.jpg ()

 

3. Rozmaring

A rozmaringot annak idején a nászéjszakára, a hitvesi ágyra készítették be, hogy a fiatal pár termékenységét elősegítsék. A növénynek régóta ismer a vérkeringést javító és emésztést serkentő hatása is. Ínycsiklandó húsételekhez tökéletes választás.  
Tippünk:
A növényt bors és vermutok fűszerezésére, füstölő formájában is használhatod, de a növény izgató hatása a fürdőben érvényesül a legjobban. Így készítsd a fürdőt: forrázz le 2 teáskanál szárított rozmaringot, majd keverd a fürdővízhez (ha kész, belekeverheted illatos habfürdőbe is). A fürdő serkenti a bőr vérellátását, idegerősítő hatású. Az irritáció elkerülése érdekében, a fürdő alkalmazása előtt végezz bőrpróbát. Várandós anyák kerüljék a rozmaring használatát.

+ 1 tipp: Vágyfokozó koktél gyümölcsökkel
Az alkohol minimális mennyiségben (pl. 1-2 dl jó minőségű bor vagy 3 dl sör vagy pár korty tömény) fogyasztva oldja a gátlásokat, jókedvre derít, hatására szebbnek, szexisebbeknek érezheted magad. Ne feledd: az alkohol fogyasztás után azonnal felszívódik a vérbe a száj nyálkahártyáján, a gyomron és a beleken keresztül. A felszívódás sebességét befolyásolja, hogy üres vagy teli gyomorra kortyolod az italt. Ha üres a gyomrod, sokkal hamarabb árt meg az alkohol. Vizsgálatok bizonyították azt is, hogy a nők szervezete sokkal érzékenyebb az alkohol, mérgező hatására, mint a férfiak szervezete.
Tippünk:
Ha végképp nem szeretnél az alkohol fogyasztásáról lemondani Valentin-napon, készíts 1-2 kávéskanálnyi alkoholt tartalmazó gyümölcsös koktélt, vagy keverj 2 dl narancslevet pár korty pezsgőbe – egy kellemes estéhez ennyi is épp elég. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X