Főoldal > DIÉTA > Ismerkedj meg a zsírfaló levesekkel!

Ismerkedj meg a zsírfaló levesekkel!

0

Írta: and

Folyadék, és annál is több!  A levesek remek folyadékpótlók, kis odafigyeléssel, minimális időbefektetéssel alacsony kalóriatartalmú, de annál ízletesebb fogásokat készíthetsz, ezért ideálisak a súlycsökkentéshez. A levesdiéta alapját a zöldségek adják, ezekből naponta többször is fogyaszthatsz, akár reggelire vagy késői étkezésre. De ne feledd, a levesdiéta során is szükséged van legalább napi 3 liter vízre! Görög […]

Folyadék, és annál is több!

 A levesek remek folyadékpótlók, kis odafigyeléssel, minimális időbefektetéssel alacsony kalóriatartalmú, de annál ízletesebb fogásokat készíthetsz, ezért ideálisak a súlycsökkentéshez. A levesdiéta alapját a zöldségek adják, ezekből naponta többször is fogyaszthatsz, akár reggelire vagy késői étkezésre. De ne feledd, a levesdiéta során is szükséged van legalább napi 3 liter vízre!

Görög gyümölcsleves

Tudtad, hogy az őszibarack rengeteg magnéziumot és kalciumot tartalmaz? Magas C-vitamin tartalma miatt kitűnő antioxidáns, tisztítja a vért, a bőrt és vizelethajtó hatású?

7 dl hideg, frissen facsart narancslevet keverj össze 1 dl tejszínnel, 20 dkg kockázott őszibarackkal és 10 dkg ribizlivel. Hűtsd le kellően és jégkockával, friss mentalevével bolondítsd meg a csodás ízeket!

shutterstock_1280283.jpg ()Sárgadinnye-leves

Remek, üdítő finomság a melegben, ráadásul főzés nélkül elkészítheted! A sárgadinnye bőséges karotinban és C-vitaminban, kálium, kalcium, magnézium, vas és nikkel tartalmának köszönhetően pedig kiváló anyagcsere gyorsító. 95%-a vízből áll és rengeteg zsírégető enzimet tartalmaz, így valóban segít eltüntetni a felesleges kilókat.

Vásárolj 1 közepes sárgadinnyét, 2 dl tejszínt, 50 g mézet, 2 dl fehérbort, 10 g friss gyömbért, 10 dkg zsírszegény tejszínt, 20 g mandulát, mentalevelet és diétás vaníliafagylaltot. A dinnye feléből vágj 0,5 x 0,5 cm-es kockákat, a maradékot turmixgéppel keverd össze. A tejszínt, mézet, bort, finomra aprított gyömbért add hozzá a pépes dinnyéhez. Frissen facsart citrom levével még ízletesebbé teheted a keveréket. Óvatosan add hozzá az apróra vágott dinnyekockákat, mert ez lesz a leves betétje. Hűtsd le tálalásig, és díszítsd pirított manduladarabkákkal. Meglátod, isteni lesz!

Avokádókrém-leves

Ez a nagyszerű növény oleinsavat tartalmaz, olyan telítetlen zsírt, ami csökkenti a koleszterinszintet, továbbá karotinban és E-vitaminban gazdag. Ha zöldséggel együtt fogyasztod, jobban tudod hasznosítani a benne rejlő értékes tápanyagokat.

A hideg leves elkészítéséhez szükséged lesz 2 avokádóra, 1 citrom levére, 1 csokor zsázsára, 1 szem olívabogyóra, 6 dl húslevesre, 3 evőkanál olívaolajra és 3 evőkanál zsírszegény tejfölre. Hámozd meg a növényt, vágd fel a húsát apró darabokra, és csepegtess rá citromlevet. A zsázsaleveleket is aprítsd fel, az olívabogyót pedig vágd kis szeletekre. Keverd össze az avokádót a zsázsával, majd sózd, borsozd meg. Két szelet teljes kiőrlésű kenyeret nyomkodj ki és add hozzá a húslével a növényhez. Törd össze botmixerrel, fokozatosan belecsorgatva az olajat. A pépet öntsd ki egy tálkába, keverd hozzá a tejfölt és az olívabogyót, majd jól hűtsd be. Ínycsiklandóan kellemes, frissítő fogás!

Tarator

A kovászos uborka nagyon finom és egészséges, vitamintartalma és tápértéke is rendkívül magas.       Az uborkaleves elkészítéséhez vágj apróra 5 gerezd fokhagymát és nyomd át fokhagymatörővel. Keverd össze 1 mokkáskanál sóval és 10 csepp folyékony édesítőszerrel, majd 10 perc elteltével tedd hozzá a metéltet, 4 darab kovászos uborkát, az uborkalevet, 8 dl natúr joghurtot, kis borsot és mehet is a jégszekrénybe! Tálaláskor megbolondíthatod friss kaporral.

Joghurtos spenótleves

A paraj gazdag ballasztanyagokban, számos vitaminban, folsavban, vasban, foszforban, magnéziumban, jódban, fluorban, kalciumban és káliumban. Fogyasztása különösen hasznos, ha bőrbetegségekkel, vérszegénységgel küzdesz vagy cukorproblémáid vannak.

Moss meg 150 g friss spenótot, nyomkodd ki belőle a nedvességet és aprítsd fel. Turmixold össze 1 gerezd átnyomott fokhagymával és 2 dl zöldségleves-alaplével. Ízesítsd borssal, sóval, majd önts hozzá 1 pohár kefirt. Fogyaszthatod grillezett paradicsomkarikákkal és apró mozzarella golyócskákkal.

Andalúz gaspacho

A spanyolok nem véletlenül imádják ezt a folyékony ételt, tájegységenként azonban eltérően készítik. Alapanyaga a mindig friss zöldség, amelyet mozsárban is összezúzhatsz, hogy még értékesebb legyen!
Hozzávalók: 0,5 kg paradicsom, 25 dkg uborka, 3 színes zöldpaprika, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 kemény tojás, 2 szelet tönkölybúzakenyér, 6 db fekete olajbogyó, 0,4 dl ecet, 2,5 dl erős szárnyasleves, 1,5 dl olívaolaj, paprika, só, bors.

A meghámozott, kimagozott paradicsomot és uborkát, a fele paprikát, egy hagymát és a fokhagymát vágd apróra, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Keverj hozzá 1,2 dl olajat és 2 óráig pácold.

A felforrósított levesbe tedd bele az ecetet, a kenyérszeleteket egy pillanatra mártsd bele, majd kockázd fel és a maradék olajon pirítsd meg. A pácolt zöldséggel együtt turmixold össze az egészet. A kész levest alaposan hűtsd le. A maradék paprikát és hagymát szintén aprítsd fel, a meghámozott tojásokat vágd cikkekre és az olajbogyóval együtt külön tálra rendezve szervírozd a leves mellé.

A fenti levesek tökéletes segítséget adnak szervezeted méregtelenítéséhez, emellett egy hét alatt három-négy kilótól is megszabadulhatsz, ha nem csábulsz el!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X