Főoldal > DIÉTA > 3 diétás tavaszi vacsora

3 diétás tavaszi vacsora

csirkemelldiétagyorshagymakecskesajtlevesparadicsomspárgatavaszvacsora
0

Írta:

A tavasz közeledtével neked is eleged lesz a nehéz téli ételekből? A pizza, a babgulyás és a székelykáposzta helyett inkább friss zöldségekre és üde ízekre vágysz, a vacsorakészítéssel azonban nem szeretnél sokáig pepecselni? Most bemutatjuk a tavaszi szezon 3 legjobb és leggyorsabb vacsorareceptjét! 1. Tavaszi paradicsomsaláta kecskesajttalHozzávalók:fél kg apró szemű paradicsom40 dkg lágy kecskesajt3 evőkanál […]

A tavasz közeledtével neked is eleged lesz a nehéz téli ételekből? A pizza, a babgulyás és a székelykáposzta helyett inkább friss zöldségekre és üde ízekre vágysz, a vacsorakészítéssel azonban nem szeretnél sokáig pepecselni? Most bemutatjuk a tavaszi szezon 3 legjobb és leggyorsabb vacsorareceptjét!

1. Tavaszi paradicsomsaláta kecskesajttal
Hozzávalók:
fél kg apró szemű paradicsom
40 dkg lágy kecskesajt
3 evőkanál balzsamecet
5 evőkanál olívaolaj
1 csokor snidling
1 csokor petrezselyem
só, bors

Így készítsd:
A paradicsomot vágd cikkekre, a petrezselymet és a snidlinget aprítsd össze. A sütőt melegítsd elő, közben pedig készítsd el az öntetet az olívaolajból, balzsamecetből, zöldfűszerekből, majd ízesítsd sóval és borssal is. Az elkészült öntetet csepegtesd a paradicsomra. A kecskesajtot vágd négyfelé, tedd be a sütőbe, de a csak néhány percig olvaszd, mert nagyon könnyen odakap! Az olvadt kecskesajtot végül borítsd a salátára, és friss, ropogós bagettel tálald!

Tipp: A kecskesajt a legideálisabb ételek egyike. A tehéntejből készült termékeknél a kecskesajt sokkal könnyebben emészthető, a kalcium, a magnézium és a foszfor pedig az emberi szervezet számára a lehető legideálisabb arányban fordul elő benne! Ahogy a piacokon megjelennek az ízesebb paradicsomok, mindenképpen próbáld ki ezt a mennyei salátát!

0024507_1.jpg ()

2.Tejszínes spárgaleves
Hozzávalók:
60 dkg spárga
1 kisebb póréhagyma
2 dl tejszín
5 dkg vaj
só, bors
csipet cukor

Így készítsd:
A spárga két végéről kb. két centiméter hosszan vágd le a fás részt (a fehér spárgának pedig a külső, vékony héját is távolítsd el), majd darabold fel a spárgasípokat. A póréhagymát karikázd fel, dinszteld meg, majd engedd fel kb. egy liter vízzel. Ezután add hozzá a feldarabold spárgát, sózd, borsot és adj hozzá egy kis cukrot is! Ha a spárga megpuhult, a levest szűrd le. A spárgafejeket tedd félre, a szárakat pedig dobd a turmixgépbe. A léhez add hozzá a tejszínt, dobd vissza a spárgafejeket is! A levest még két-három percig főzd, majd friss pirítóssal tálald!

Tipp: A spárgának áprilistól van igazán szezonja. Ez a különleges, pikáns zöldség serkenti az anyagcserét, remek vértisztító, és emellett sok C- és E-vitamint is tartalmaz. Lúgosító hatása miatt segít megszabadulni a szervezetedben felgyűlt méreganyagoktól, ezért a tavaszi regenerálódáshoz is ideális lehet ez a leves!

3. Tavaszi hagymás csirkemell
Hozzávalók:
30 dkg filézett csirkemell
1 vöröshagyma
3 szál újhagyma
egy marék snidling
só, bors
zöldfűszerkeverék
2 dl víz

Elkészítés:
A csirkemelleket vágd szeletekre, pácold be a sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. Egy kevés pihentetés után a húsokat pirítsd meg vajon, és ha kicsit megpuhult, akkor dobd rá a háromféle hagymát! A hús és a hagyma keverékét öntsd fel vízzel – így a hagyma nem fog leégni. Ha a hús teljesen elkészült, vedd ki a serpenyőből, a keveréket pedig melegítsd addig, amíg a hagymát a vajas lé már éppen csak ellepi. A szószt ezután turmixold össze, majd öntsd a húsra. A kész csirkemellet rizzsel és friss zöldsalátával tálald!

Tipp: Ez a háromféle hagymával készült csirkemell ízében valóban a tavaszt idézi – gyors, laktató, mégis kalóriaszegény fogás, ezért még egy diétás étrendbe is bátran beillesztheted!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X