Főoldal > DIÉTA > A 3 legjobb fogyókúrás és immunerősítő piros gyümölcs

A 3 legjobb fogyókúrás és immunerősítő piros gyümölcs

cseresznyeeperfogyókúragránátalmagyümölcs
0

Írta:

A piros gyümölcsök nemcsak isteni finomak, de a szervezetedet is megvédik a betegségektől – tele vannak vitaminokkal, antioxidánsokkal! 1. Eper Szerencsére nem kell tovább várnod, ha szeretnél végre epret enni. Május elején már kivétel nélkül minden gyümölcsárusnál vásárolhatsz ebből az édes, egészséges és fogyókúrás finomságból! Az eper tele van C- és E-vitaminnal, ennek köszönhetően erősíti […]

A piros gyümölcsök nemcsak isteni finomak, de a szervezetedet is megvédik a betegségektől – tele vannak vitaminokkal, antioxidánsokkal!

1. Eper

Szerencsére nem kell tovább várnod, ha szeretnél végre epret enni. Május elején már kivétel nélkül minden gyümölcsárusnál vásárolhatsz ebből az édes, egészséges és fogyókúrás finomságból! Az eper tele van C- és E-vitaminnal, ennek köszönhetően erősíti az immunrendszeredet, fiatalítja a bőrödet és az ereidet, de vérképző és vízhajtó hatása is van. Ráadásul az eper a fogyásban is segíthet: a benne lévő rostok felgyorsítják az emésztésedet, a C-vitamin pedig a jóddal és a gyümölcssavakkal együtt növeli a zsírégetést. Édesség helyet is tökéletes választás, száz gramm mindössze 36 kcal-t tartalmaz, így bűntudat nélkül bármennyit ehetsz belőle!
Hogyan fogyaszd?
Szokj le a cukrozásról! Ha kristály- vagy porcukorral megszórod az epret, oda a fogyókúra, a szemek hamarabb fognak megromlani, ráadásul a cukor el is nyomja a gyümölcs zamatát! Ha nem szeretnéd magában enni az epret, önts rá egy pohár zsírszegény joghurtot, és szórd meg a tetejét egy kevés müzlivel, vagy készíts tejjel és zsírszegény tejszínnel eperlevest, amely hidegen isteni!

0018785_1.jpg ()

Tipp: Ha teheted, ne dobozos epret vásárolj, mert úgy nem tudod ellenőrizni, valóban frissek és épek-e a szemek, és hogy nem penészednek-e máris! Ha hazavitted a gyümölcsöt, egyszerre csak annyit moss és pucolj meg, amennyit azonnal elfogyasztasz, a többit tedd a hűtőbe – a hidegben egy-két napig eláll.

2. Gránátalma

A gránátalma a fiatalság igazi gyümölcse – rengeteg benne a C-vitamin, a polifenol, a gyümölcscukor és a flavonoid, így kiváló antioxidáns hatású. Lecsökkenti a káros koleszterinszintet, megvéd a daganatos betegségektől, illetve a szív- és érrendszeri problémáktól is. Ha most akarsz nekivágni egy hosszabb fogyókúrának és a rendszeres testedzésnek, érdemes minél több gránátalmát fogyasztanod, ez a gyümölcs ugyanis garantáltan feltölt energiával!
Hogyan fogyaszd?
A gránátalma apró magjait kiszedheted villával vagy késsel, de akár ki is ütögetheted egy fakanállal. Ha csak a levét szeretnéd elkortyolgatni, akkor a kettévágott gyümölcs levét citromfacsaróval kipréselheted. Az édes, lédús magok a legegyszerűbb gyümölcssalátát is feldobják, de joghurttal összekeverve is isteni finom! A levéből készíthetsz szörpöt, szószt, és akár pezsgős koktélokhoz is felhasználhatod!
Tipp: Gránátalmát te is termeszthetsz – akár egy cserépbe is ültethetsz gránátalmabokrot, amely a pincében vagy a zárt teraszon könnyen átvészeli a telet is. Ha nem vagy a kertészkedés híve, a gyümölcsösnél és a nagyobb bevásárlóközpontokban is vásárolhatsz gránátalmát, csak arra kell figyelned, hogy ne legyen sérülés a héján! Nem kell hűtőbe tenni, szobahőmérsékleten is legalább két hétig eláll.

3. Cseresznye

Már csak pár hét, és megjelenik a piacokon a cseresznye – ameddig szezonja van, érdemes naponta fogyasztanod ebből a lédús, ízletes gyümölcsből, ugyanis sok benne a C- és a B-vitamin, a kálium, a kalcium, a nátrium, a foszfor és a vas! Ráadásul igazi fogyókúrás Jolly Joker: 100 gramm cseresznyében mindössze 60 kalória van, így bátran ehetsz belőle az étkezések előtt, ugyanis felgyorsítja az emésztést. Délután három után már ne nagyon csemegézz belőle, és túl nagy mennyiséget sem érdemes egyszerre elfogyasztanod, ugyanis hasmenést okozhat.
Hogyan fogyaszd?
A legjobb, ha magában fogyasztod, de zsírszegény tejjel, apróra tört jéggel és egy kis juharsziruppal készíthetsz belőle shake-et is! A gyümölcsleves és a gyümölcssaláta is isteni vele, de akár a reggeli müzlidbe is keverheted a kimagozott, félbe vágott cseresznyéket!
Tipp: Lehetőleg hazai termésű, kemény, ép szemeket vásárolj! Ha hazavitted a cseresznyét, csak annyit moss meg, amennyit azonnal elfogyasztasz, a többit tedd be a hűtőbe, ahol két-három napig minden gond nélkül eláll! Régebben gyakran készítettek belőle befőttet, de ha vigyázni szeretnél az alakodra, inkább lefagyasztva tedd le a szemeket!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X