Főoldal > DIÉTA > Variációk halas finomságokra – Béres Alexandra ajánlja

Variációk halas finomságokra – Béres Alexandra ajánlja

Béres Alexandradiétafogyókúőrahal
0

Írta:

1. Serpenyős zöldséges tőkehalfilé Hozzávalók: 120 g tőkehalfilé100 g sárgarépa100 g brokkoli100 g karfiol5 ml olajsófehér borspetrezselyemzöldfokhagyma Így készítsd a tőkehalfilét:A tőkehalfilét nagyobb kockákra vágjuk, befűszerezzük (só, bors, fokhagyma), majd kevés olajon megsütjük. Ha kész, ízlés szerint citromlével meglocsoljuk, és félretesszük. Ugyanabban a magas falú serpenyőben megpároljuk a karikára vágott és fűszerezett sárgarépát. Ha már […]

1. Serpenyős zöldséges tőkehalfilé

Hozzávalók:
120 g tőkehalfilé
100 g sárgarépa
100 g brokkoli
100 g karfiol
5 ml olaj

fehér bors
petrezselyemzöld
fokhagyma

Így készítsd a tőkehalfilét:
A tőkehalfilét nagyobb kockákra vágjuk, befűszerezzük (só, bors, fokhagyma), majd kevés olajon megsütjük. Ha kész, ízlés szerint citromlével meglocsoljuk, és félretesszük. Ugyanabban a magas falú serpenyőben megpároljuk a karikára vágott és fűszerezett sárgarépát. Ha már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a brokkolit és a karfiolt, és együtt pároljuk készre. Tálalás előtt óvatosan összekeverjük a kész tőkehalfilé-kockákkal, és összeforraljuk őket. Petrezselyemzölddel díszítjük. Vehetünk készen kapható wokzöldségkeveréket is, azzal hamarabb elkészül az étel.

0022840_1.jpg ()

2. Tonhalas-tökmagos garden saláta

Hozzávalók:
100 g paradicsom
80 g spenót
60 g fejes saláta
60 g jégsaláta
50 g konzerv tonhal saját lében
20 g tökmagbél
citromlé
10 g vöröshagyma
4 g olívaolaj
4 g mustár

Így készítsd a garden salátát:
A fejes salátát, a jégsalátát és a spenótleveleket kézzel apróra tépjük, a paradicsomot kockázzuk, a hagymát vékonyra felkarikázzuk. Sózzuk és lazán összekeverjük a zöldségeket. A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, ízlés szerint meglocsoljuk citromlével, majd hozzáadjuk a salátához. Az olívaolajat összekeverjük a mustárral és a tökmaggal, majd a salátára öntjük, és összerázzuk az egészet. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

3. Dijoni tengerihal-filé

Hozzávalók:
halfűszerkeverék
őrölt fehér bors
citromlé

3 ml olívaolaj
5 g dijoni mustár
120 g tőkehalfilé

Így készítsd a tengerihal-filét:
A megtisztított tőkehalfilét citromlével meglocsolgatjuk, sózzuk, és halfűszerkeverékkel beszórjuk. Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, vékonyan megkenjük a dijoni mustárral, és kb. 150 °C-on szép pirosra sütjük.

Miért fogyassz rendszeresen halat?
– Fajtától függően – sok többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavat tartalmaz, amely hozzájárul a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez.
– Gazdag esszenciális (élethez nélkülözhetetlen) aminosavakban.
– Alacsony az energiatartalma (attól függően, hogyan készíted el!)
– Sok fehérje van benne.
– A szervezet számára fontos vitaminokat tartalmaz pl: A-, D-, B1- és B2-vitaminok.
– Olyan ásványi anyagok vannak benne, mint pl. vas, szelén, cink és jód.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X