Főoldal > DIÉTA > Javítja az anyagcserét, méregtelenít – 4 érv az almaecet mellett

Javítja az anyagcserét, méregtelenít – 4 érv az almaecet mellett

almaecetanyagcsereemésztés
0

Írta:

Miért fontos az ecetsav? Az ecetet a népi gyógyászatban már régóta alkalmazzák számos betegség kezelésére, és kutatások bizonyítják, hogy az ecetsavnak jótékony hatása van a vércukorszintre. Az ecetsavat a szervezet termeli, és ha ezt nem tenné, akkor nem lennénk képesek megemészteni a zsírokat. Az ecetsav a szervezetben úgy fejti ki a hatását, hogy közreműködik a […]

Miért fontos az ecetsav?

Az ecetet a népi gyógyászatban már régóta alkalmazzák számos betegség kezelésére, és kutatások bizonyítják, hogy az ecetsavnak jótékony hatása van a vércukorszintre. Az ecetsavat a szervezet termeli, és ha ezt nem tenné, akkor nem lennénk képesek megemészteni a zsírokat. Az ecetsav a szervezetben úgy fejti ki a hatását, hogy közreműködik a feleslegesen raktározott zsírokat lebontásában. Lássuk, mi mindenre jó a háztartásokban használt almaecet!

  • javítja az anyagcserét
  • méregteleníti a szervezetet
  • csökkenti az étvágyat
  • csökkenti a  koleszterinszintet   

Mit tehetsz?

Érdemes naponta egyszer, étkezés előtt 2dl (egy pohár) hideg vízbe egy evőkanál almaecetet keverni, és meginni. Aki nem szereti az ecetes vizet, az keverheti teába is.

Mire figyelj?

  • Gyomorpanaszok esetén tilos almaecetet fogyasztani!
  • Ha érzékeny a gyomrod, fogyasztásáról konzultálj dietetikus szakemberrel.
  • Ne feledd: a tévhittel ellentétben, az almaecet kizárólagos fogyasztásával fogyni nem lehet! Tartós fogyást csak gondosan összeállított, személyre szabott étrenddel és rendszeres mozgással (hetente 3X1-1,5 óra) lehet elérni.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X