Főoldal > DIÉTA > A 3 legjobb tavaszi karcsúsító koktél

A 3 legjobb tavaszi karcsúsító koktél

egészsggyümölcskoktéltavaszturmixzöldség
0

Írta:

Alig várod már a napsütést és a jó időt, na és persze a finom, lédús tavaszi gyümölcsöket? Szívesen rágcsálnál már valami ropogós és zsenge zöldséget is, de a piacokon még meglehetősen szegényes a kínálat? Nem kell lemondanod a tavaszias ízekről, egy kalóriaszegény és vitamindús koktélt ugyanis most is villámgyorsan elkészíthetsz! Bemutatjuk a tavaszi szezon három […]



Alig várod már a napsütést és a jó időt, na és persze a finom, lédús tavaszi gyümölcsöket? Szívesen rágcsálnál már valami ropogós és zsenge zöldséget is, de a piacokon még meglehetősen szegényes a kínálat? Nem kell lemondanod a tavaszias ízekről, egy kalóriaszegény és vitamindús koktélt ugyanis most is villámgyorsan elkészíthetsz! Bemutatjuk a tavaszi szezon három legütősebb karcsúsító koktélját!

1. Valódi kényeztetés – az epres-banános koktél

Hozzávalók:
10 dkg eper
2 banán
2 dl csökkentett zsírtartalmú tej
1 dl ásványvíz
2 evőkanál méz

Hogyan készítsd?
Darabold fel az epret, majd ásványvízzel hígítva dobd a gyümölcsöt a turmixgépbe! Hogy az epermagok ne zavarjanak, a pépet szűrd át, aztán add hozzá a felkarikázott banán, a mézet és a tejet is! Turmixold össze az egészet még egyszer, végül töltsd két pohárba és kész is van.  

Miért jó ez a koktél?
Ez az ital valóságos egészségbomba, még akkor is, ha csak mélyhűtött epret használsz! Az eper véd a szív-és érrendszeri megbetegedések ellen, antioxidáns hatása miatt pedig a rák kialakulásának kockázatát csökkenti. Bár az eper kalóriatartalma minimális, a banánban meglehetősen sok a kalória. A gyorsan felszívódó gyümölcscukor azonban kifejezetten előnyös lehet, ha a koktélt a reggelidhez fogyasztod, úgyhogy bátran lepd meg magad ezzel az egészséges és finom itallal akár minden nap!

0017990_1.jpg ()

2. A zöldséges csodaital – a sárgarépa-cékla koktél

Hozzávalók:
1 cékla
2 sárgarépa
1 narancs
1 evőkanál méz

Hogyan készítsd?
A céklát és a sárgarépát pucold meg, majd darabold fel. A narancsról szedd le a héját, bontsd gerezdekre, majd tedd az összes alapanyagot a gyümölcscentrifugába! A savanykás italt ízesítheted egy kis mézzel, nélküle azonban sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz a gyümölcsöcs-zöldséges lé!

Miért jó ez a koktél?
Ha eddig nem is voltál kibékülve a céklával, most ideje, hogy megbarátkozz vele! Ez az élénk színű gumós növény a legegészségesebb zöldségek egyike: rengeteg ásványi anyag (például kálium, kalcium, foszfor, vas, nátrium, kén, stb.) található benne, fokozza a szervezet védekezőképességét, és rendkívül erős májtisztító hatású. A sárgarépa és a narancs a cékla ideális kiegészítője, az előbbi ugyanis rengeteg antioxidánst (pl. béta-karotint) tartalmaz, az utóbbi magas C-vitamin tartalmánál fogva erősíti az immunrendszert. Ha egy pikáns és egészséges frissítőre vágysz, a céklás-sárgarépás koktélt pont neked találták ki!

3. Egy különleges finomság – joghurtos áfonyakoktél

Hozzávalók:
10 dkg áfonya
2 dl tej
3 evőkanál natúr joghurt
1 evőkanál méz

Hogyan készítsd?
A joghurtos-áfonyás turmix elkészítése rendkívül egyszerű: a hozzávalókat tedd a turmixgépbe, és néhány percig a legnagyobb fokozatra állítva keverd őket össze! Ha szeretnéd, a koktélt más bogyós gyümölcsökkel is megbolondíthatod, tehetsz bele például epret, szilvát vagy szedret – akár mélyhűtött állapotban is!

Miért jó ez a koktél?
Az áfonya az egyik legtöbb antioxidánst tartalmazó gyümölcs, tele van A, B, C-vitaminnal, ráadásul még az agyműködést is serkenti. A kora tavaszi időszakban, amikor még kevés a friss gyümölcs, az aszalt vagy mélyhűtött áfonyából készült turmix valóságos energiabomba lehet – turbózd fel az immunrendszeredet napi egy pohár joghurtos áfonyakoktéllal!

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X