Főoldal > DIÉTA > 4 toplistás étel és ital az öregedés ellen

4 toplistás étel és ital az öregedés ellen

étrendfiatalságörgedéstáplálkozás
0

Írta:

Sorra vásárolod a ránctalanító krémeket és a sima, hibátlan bőrt ígérő testápolókat? De vajon a táplálkozásodra is odafigyelsz? Hidd el, egy egészséges, rostokban és antioxidánsokban gazdag étrenddel sokkal hatékonyabban harcolhatsz az öregedés ellen, mint bármilyen kozmetikummal! Íme a Wellnesscafe 4 kedvenc fiatalító étele és itala! 1. ZabLegalább négy ok van arra, hogy miért érdemes minél […]

Sorra vásárolod a ránctalanító krémeket és a sima, hibátlan bőrt ígérő testápolókat? De vajon a táplálkozásodra is odafigyelsz? Hidd el, egy egészséges, rostokban és antioxidánsokban gazdag étrenddel sokkal hatékonyabban harcolhatsz az öregedés ellen, mint bármilyen kozmetikummal! Íme a Wellnesscafe 4 kedvenc fiatalító étele és itala!

1. Zab
Legalább négy ok van arra, hogy miért érdemes minél több zabot fogyasztanod: megelőzi a rákot, csökkenti a vérnyomást, megszünteti az idegességet és fiatalítja a szervezetet! A zabban ugyanis sok-sok rost van, amelyek hatására az étel gyorsabban halad át a tápcsatornán, így a rákkeltő anyagok kevesebb ideig roncsolhatják a sejteket. A népi gyógyászatban már évszázadok óta használt gabonaféle emellett csökkenti a koleszterinszintet, sőt megújítja a bőrt is, mert gazdag antioxidánsokban!
Tippünk:
Ne csak a müzlidbe rakj zabot! Vásárolj vagy süss zablisztből készült kenyeret, kekszet vagy muffint, hiszen ezek nemcsak finomak, de egészségesek is! Sőt, ezt a gabonafélét akár a rántott hús, sajt vagy zöldség bundájához is felhasználhatod! A fáradt bőrre remek pakolást készíthetsz belőle: 1 evőkanál zabot keverj össze 2-3 dl tejjel és a masszát vidd fel a bőrödre. Pár perc után mosd le langyos vízzel.

0017240_1.jpg ()

2. Zöld tea

Nem véletlenül nevezik a zöld teát évszázadok óta a fiatalság egyik forrásának: a benne lévő antioxidánsok megkötik a sejteket romboló szabadgyököket, így lassítják a szervezet öregedését! A zöld tea hatóanyagai ezen kívül kimutathatóan csökkentik a rák, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, így ha hajlamos vagy ezekre a betegségekre, mindenképpen érdemes legalább napi egy-két csésze teát meginnod! De a finom ital akkor is segít, ha a bőröddel van problémád – tökéletes a pattanások, fertőzések ellen, és vitalizálja a hámsejteket!
Tippünk:
Akkor is élvezheted a zöld tea áldásos hatásait, ha nem szereted az ízét: az antioxidánsokban gazdag levelek kivonatából ma már kapszula, tabletta, sőt arckrém, testápoló, tusfürdő és sampon is készül!

3. Paradicsom

A paradicsom az egyik leghatásosabb öregedésgátló zöldség. Rengeteg van benne egy likopin nevű vegyületből, amely megsemmisíti a szervezetben kialakuló káros szabadgyököket, így lassítja a szervezet öregedési folyamatát! Bizonyítottan enyhíti az öregedéssel járó ízületi és reumás fájdalmakat, de segíti az emésztést, és karban tartja a vér sűrűségét is! A bőrt is fiatalon tartja: azok ugyanis, akik naponta legalább egy paradicsomot elfogyasztanak, védettebbek a nap káros UV-sugaraival szemben!
Tippünk:
Mivel a csodafegyver, a likopin akkor sem veszíti el egészségvédő hatását, ha a paradicsomot megfőzöd vagy megsütöd, szánj rá pár nyári délutánt, és készíts a friss zöldségből igazi paradicsomlevet és sűrítményt télire: vágd négyfelé a paradicsomokat, egy kevés vízzel főzd negyedóráig, passzírozd át, és készen is van!

4. Szőlő

A szőlő csodát művel a szervezettel és az arcbőrrel! A szőlő magjában és héjában lévő antioxidáns védi a szívet, ezzel csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát! A belőle készült bor természetes gyulladáscsökkentő és hormonpótló, menopauza, csontritkulás vagy nőgyógyászati betegségek idején érdemes naponta pár kortyot innod!
Tippünk:
Heti menüdből ne hagyd ki a szőlőt – szemezgess belőle reggelire, vagy ha nassolni támad kedved. Napi egy dl vörösbornál ne fogyassz többet! Nagyon figyelj a minőségre: csak megbízható pincészetből származó bort vegyél! Vöröset vásárolj, a fehérbor készítésekor ugyanis eltávolítják a szőlő magját és héját, így jóval kevesebb benne az antioxidáns!
Ma már számos wellness-szállodában kipróbálhatod a vörösboros fürdőt és a vörös szőlőből készült pakolásokat, amelyeknek bőrmegújító, fiatalító hatásuk van.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X