Főoldal > DIÉTA > Túlsúlyos vagy? Lelkedben is lehet a megoldás!

Túlsúlyos vagy? Lelkedben is lehet a megoldás!

elhízásfogyókúratúlsúly
0

Írta:

Te és a kilóidEgy, a lélek és a különböző betegségek közti kapcsolatot vizsgáló elmélet szerint a túlsúlyt nemcsak a rossz táplálkozási szokásokban és az inkatív életvitelben kell keresni. Ahhoz, hogy a felhalmozott kilók eltűnjenek, nemcsak a testet, de a lelket is ápolni, táplálni, gyógyítani kell, meg kell neki adni azt, ami által újra harmonikusan működik. Ahogy edzeni kell ahhoz, hogy […]

Te és a kilóid
Egy, a lélek és a különböző betegségek közti kapcsolatot vizsgáló elmélet szerint a túlsúlyt nemcsak a rossz táplálkozási szokásokban és az inkatív életvitelben kell keresni. Ahhoz, hogy a felhalmozott kilók eltűnjenek, nemcsak a testet, de a lelket is ápolni, táplálni, gyógyítani kell, meg kell neki adni azt, ami által újra harmonikusan működik. Ahogy edzeni kell ahhoz, hogy tested karcsúbb legyen, úgy kell a gondolataidat is formálni, hogy a lelked tisztuljon. Lássuk, milyen lelki viharok, konfliktusok okozhatják a súlytöbblet kialakulását!

  • Te és a külvilág
    A zsírtöbblet, ami a tested és a külvilág közé felhalmozódik, azt jelezheti, hogy tudat alatt próbálod magad elszigetelni a környezetedtől, a téged körülvevő helyzettől.
    Nem lehet, hogy te magad is bizonyos védelmet akarsz biztosítani magad számára a kövérségeddel? Hogy közted és a külvilág között valamifél szakadék van? Érdemes lenne megvizsgálnod, hogy nem borult-e fel az egyensúly, nem lehet-e, hogy tudat alatt lázadsz a környezeted ellen. Vizsgáld meg azt is, hogy vannak-e olyan helyzetek, amikre nem szívesen emlékszel, illetve amiket látni sem akarsz.
  • Te és a bizonytalanság
    A túlsúly hátterében érzelmi, anyagi bizonytalanság is húzódhat. Tudat alatt arra van szükséged, hogy elraktározz dolgokat, nehogy bármiben hiányt szenvedj. A hiányérzet okát talán a gyermekkorodban kell keresned, és főként az édesanyáddal való kapcsolatodat érdemes elemezned, mivel számodra ő jelképezi a közvetlen kapcsolatot a táplálékkal.
  • Te és a céljaid
    Ugyancsak túlsúlyt okozhat, ha nehezen találod és nehezen fogadod el magad a világban, mert szavakkal nem tudod kifejezni, amit szeretnél. Ebben az esetben a tested az, amivel “utat próbálsz törni”.
  • Te és a korlátaid
    Ha azt érzed, hogy az életed bizonyos területeivel kapcsolatban korlátozott vagy, ez az érzés könnyen lehet tested kiterjesztésének, elhízottságodnak is az oka.

Mit tehetsz?
A táplálkozásod és a mozgási szokásaid megváltoztatása valószínűleg nem elegendő ahhoz, hogy elérd azt a testsúlyt, amit szeretnél. Tanuld meg kifejezni az érzéseid, ne halmozd fel őket magadban, és ismerd el az értékeid! Az űrt, amit magadban érzel, töltsd ki szeretettel és a magaddal szembeni pozitív gondolatokkal, és megszabadulhatsz a kilókból épített védőbástyáidtól.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X