Főoldal > DIÉTA > 3 fontos gyógynövény fogyókúrázóknak

3 fontos gyógynövény fogyókúrázóknak

diétaelhízásfogyókúra
0

Írta:

Szinte már minden tagod fáj. Nehéznek tűnik a mozgás, könnyen kifáradsz. Rá sem bírsz nézni a lépcsőre, úgyhogy inkább mindenhova lifttel mész. Ismerős? Mindezt a télen rád rakódott plusz kilók okozzák! Ne hagyd, hogy a zsírpárnák legyűrjenek, hiszen rohamosan melegedik az idő, előkerülnek a lenge ruhák, úgyhogy érdemes már most elkezdened a méregtelenítést és a […]

Szinte már minden tagod fáj. Nehéznek tűnik a mozgás, könnyen kifáradsz. Rá sem bírsz nézni a lépcsőre, úgyhogy inkább mindenhova lifttel mész. Ismerős? Mindezt a télen rád rakódott plusz kilók okozzák! Ne hagyd, hogy a zsírpárnák legyűrjenek, hiszen rohamosan melegedik az idő, előkerülnek a lenge ruhák, úgyhogy érdemes már most elkezdened a méregtelenítést és a diétát – gyógynövényekkel!

Persze sokan kezdenek tavasszal méregtelenítő teakúrába, ám az nem jut eszükbe, hogy a gyógynövények alkalmazása mellett arra is figyelniük kellene, hogy mit esznek, és mennyit mozognak. Te ne ess ebbe a hibába: a teák mellett hagyd el étrendedből a zsíros, nehéz ételeket, helyettesítsd ezeket inkább gyümölccsel, zöldséggel, könnyebb húsokkal! Minden napra iktass be valamilyen mozgásformát, most már akár a szabadba is mehetsz futni, kerékpározni!

0009942_2.jpg ()

Borsmenta
Ezt az isteni illatú gyógynövényt már évszázadok óta használják emésztési problémákra, ugyanis megnyugtatja a bélrendszert, enyhíti a gyomorégést, az émelygést, megszünteti a bélgörcsöket. Jól teszed, ha étkezés után felhajtasz egy csésze mentateát, ugyanis a borsmenta felgyorsítja az epe működését, ezzel gyorsítva egyben a zsírok lebontását is.

Tippünk
Ugyan a mentát többféle alakban – illóolajként és tinktúraként is – lehet kapni, ha fogyókúrázol, akkor inkább szárított mentát vásárolj. Két teáskanálnyi szárított borsmentát forrázz le egy csészényi forró vízzel, majd 5-7 perc múlva szűrd le. A legjobb az, ha ízesítés nélkül iszod, de tehetsz bele mézet is! Vigyázat: ha epeköved van, előtte kérdezd meg kezelőorvosod!

 

0009942_1.jpg ()

Csalán
Gyorsítsd be az anyagcserédet, és akkor a fogyás is könnyebb lesz! A csalán méregteleníti a szervezetet, illetve feloldja az emésztés során keletkező salakanyagokat. Mivel erősíti az immunrendszert és elűzi a tavaszi fáradtságot, ha csalánteát fogyasztasz, még az esti edzésre is jut energiád!

Tippünk
Naponta nyugodtan kortyolgass el egy-két csésze csalánteát: ehhez a mennyiséghez fél teáskanál csalánt forrázz le fél liter vízzel. Ennél többet azonban ne fogyassz a teából, mert allergiás tünetek léphetnek fel! Mivel a csalán vízhajtó hatású, ezért arra figyelj, hogy mellette minél több vizet igyál!

 

0009942_3.jpg ()

Gyermekláncfű
Ha eddig csak nézegetted ezt a sárga virágú növényt, akkor itt az ideje, hogy ki is próbáld – a fogyókúrádhoz! Gyorsítja az emésztést, és a borsmentához hasonlóan javítja az epe működését, úgyhogy ha minden reggel iszol belőle egy csészével, akkor könnyebb lesz megszabadulnod a kilóktól!

Tippünk
A gyermekláncfű leveleit és szárát sokan salátaként fogyasztják, mások megpárolják, mint a spenótot. Ha kedvet kaptál, és magad szeretnéd leszedni a gyógynövényt, akkor arra figyelj, hogy a levelét virágzás előtt gyűjtik, a gyökerét ősszel és tavasszal, a szárát pedig virágzás idején. Ha mégis a szárított fajta mellett maradsz, akkor így készítsd el: egy púpozott gyermekláncfű gyökeret hagyj éjszakára két-három deciliter vízben, majd reggel forrald fel. Hűtsd le, és reggeli előtt, illetve után lassacskán kortyolgasd!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X