Főoldal > DIÉTA > 3 tipp a zsírégetéshez

3 tipp a zsírégetéshez

diétazsírégetés
0

Írta:

Aki állandó súlyproblémákkal küzd, jól tudja, hogyha túl gyorsan szedi fel a kilókat és túl lassan szabadul meg tőlük, akkor előbb-utóbb csinos hurkácskákba rendezi a természet a fölösleget. Ám nemcsak a bevitt kalóriák okozhatnak súlygyarapodást. A szervezetbe kerülő méreganyagok is hasolnóan hatnak, mivel gátolják a zsírégetéshez szükséges tápanyagok felszívódását a szervezetben. A következő zsírégető tápanyagok pótlására […]

Aki állandó súlyproblémákkal küzd, jól tudja, hogyha túl gyorsan szedi fel a kilókat és túl lassan szabadul meg tőlük, akkor előbb-utóbb csinos hurkácskákba rendezi a természet a fölösleget. Ám nemcsak a bevitt kalóriák okozhatnak súlygyarapodást. A szervezetbe kerülő méreganyagok is hasolnóan hatnak, mivel gátolják a zsírégetéshez szükséges tápanyagok felszívódását a szervezetben.

A következő zsírégető tápanyagok pótlására figyelj: 

  • Kalcium
    0009232_1.jpg ()

    Amerikai kutatásokból kiderült, hogy minél több kalciumban gazdag ételt fogyasztasz, annál több zsírtól szabadul meg a szervezeted. A kalcium ugyanis képes felhasználni  a sejtek zsírraktárait.
    Tipp: Csökkentsd a koffeinfogyasztást, mert a koffein serkenti a kalcium kiürülését a szervezetből: csészénként akár 5-6 mg-ot is el tud tüntetni a szervezetedből.  Fogyassz sok kalciumban gazdag ételt, példáull tejet  és tejtermékeket, lazacot, diót, napraforgómagot.

  • C-vitamin

    A méreganyagok feldolgozása  során a szervezetben szabad gyökök keletkeznek, amelyek akadályozzák a zsírégetésben fontos szerepet játszó C-vitamin hasznosulását. Kutatásokból kiderült, hogy a túlsúlyos nők több mint felénél kimutatható a C-vitamin-hiány. Azok a nők, akik  elegendő C-vitamint fogyasztottak, diétázás nélkül is fogytak.
    Tipp: Napi étrendedből ne hagyd ki a magas C-vitamin tartalmú ételeket, például a citrusféléket, paradicsomot, paprikát, leveles zöldségeket sem! A C-vitamin tablettát étkezés után vedd be, mert ha étkezés előtt fogyasztod, hamar kiürül a szervezetedből!

  • Magnézium

    A magnézium is fontos szerepet játszik a zsírégetésben, ám fokozott stressz esetén a szervezet nem tudja hasznosítani. Stressz hatására megemelkedik a kortizol nevű hormon szintje is, amely nemcsak étvágyserkentő, de a zsír raktározását is elősegíti -különösen az olyan problémás testrészen, mint a has és a csípő.
    Tipp: Fogyassz magnéziumban gazdag ételeket: grapefruitot, almát vagy a sötétzöld főzelékféléket. 18 éves kor alatt az ajánlott magnézium mennyiség 350 mg, 18 év felett ez a mennyiség 300 mg.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X