Olvastad már?

Táplálkozás és diéta

90 napos diéta - 3 isteni recept

Ha az oly népszerű 90 napos diétát követed, válaszd dietetikusaink által megreformált változatot. 3 isteni receptet ajánlunk, melyek mindegyike könnyen és gyorsan elkészíthető.

2008. 10. 28.



Grill csirkemell hagymás káposztasalátával
Hozzávalók:

  • 1 dl víz
  • ízlés szerinti mennyiségű só
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál barnacukor
  • 1 mokkáskanál olaj
  • 2 evőkanál almaecet
  • 5 dkg lilahagyma
  • 15 dkg fejes káposzta
  • 15 dkg nyers filézett csirkemell

Így készül:
Grill csirkemell:
A nyers filézett csirkemellet kiklopfoljuk, pici sóval, őrölt borssal és fűszerpaprikával meghintjük, majd teflonedényben csöppnyi olajon mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. (Ha készen kapható grill csirkemellel dolgozunk, akkor azt csak kevés víz hozzáadásával, egy serpenyőben lefedve átmelegítjük.
Hagymás káposztasaláta:
1 kis fej lilahagymát és 15 dkg reszelt káposztát besózunk, majd 1 óra állás után a levét kicsavarjuk, egy tálban összekeverjük és félretesszük.
Az öntet:
1 dl vízben 2 evőkanál almaecetet elkeverünk, fűszerezzük ízlés szerinti mennyiségű őrölt köménnyel és 1 mokkáskanál barnacukororral. Az öntetet rálocsoljuk a salátára és az egészet alaposan átkeverjük.

90 napos diéta - 3 isteni recept
Lencsével töltött karalábé
Hozzávalók:

  • babérlevél
  • 20 dkg vörös lencse
  • 100 g sovány sajtkrém
  • 3 db karalábé

Így készül:
A 3 db karalábét meghámozzuk, kikaparjuk a közepüket és a 20 dkg vörös lencsével együtt forró, sós, babérleveles vízben kb. 15 percig főzzük. Az egészet lecsepegtetve hűlni hagyjuk. Töltelék: 100 g sovány sajtkrémet összekeverünk 20 dkg főtt, ledarált vörös lencsével, a főtt, ledarált karalábékaparékkal, majd a kivájt karalábékba visszatöltjük. Olajjal kikent tűzálló tálba rakva, előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Zöldséges paraszt krumpli
Hozzávalók:

  • 10 dkg főtt burgonya
  • 10 dkg főtt kukorica
  • őrölt bors
  • 1 mokkáskanál olaj
  • 1 evőkanál natúr tökmag
  • 1 db paradicsompaprika
  • 1 db tojás

így készül:
10 dkg főtt burgonyát kockára vágunk, majd összekeverünk 10 dkg főtt kukoricával és 1 db nyers, kockázott paradicsompaprikával. Ízesítjük 1 db tojásban elkevert őrölt borssal és pici sóval. Kiolajozott forró serpenyőbe öntjük, majd 5 perc alatt folyamatosan kevergetve összesütjük. Tálaláskor 1 evőkanál natúr tökmaggal megszórjuk.

Képek forrása: Profimedia.hu

PRÓBÁLD KI INGYENES ONLINE JÁTÉKAINKAT!
Halász Judit ... és a Cipő (CD)
Halász Judit, Bódi László "Cipő"
Online ár:
3609 Ft

Eredeti ár: 3799 Ft
5% megtakarítás
További könyvajánlatok: Még több könyv