Főoldal > SZÉPSÉG > Szépülj olajjal!

Szépülj olajjal!

halolajhidegen sajtolt olajlenmagolajmogyoróolajolajszépségszőlőmagolaj
0

Írta: and

Biztosan te is hallottál már a hidegen sajtolt olajok jótékony hatásairól, tudd meg hogy melyek a legn&

Biztosan te is hallottál már a hidegen sajtolt olajok jótékony hatásairól, tudd meg hogy melyek a legnépszerűbbek és leghatékonyabbak – akár külső, akár belső felhasználásról legyen is szó.

Ezek a többszörösen telítetlen zsírsavak szépségünk megőrzése mellett segítenek leoldani az érfalakról a lerakódást, csökkentik a koleszterin-szintet, vagyis remek élettani hatásokkal is rendelkeznek.

Szőlőmagolaj

Csodatévő hatásait már az ókori Egyiptomban és a középkorban is ismerték. Hiszen tele van antioxidánsokkal: gazdag E-vitaminban, bioflavonoidokban és linolénsavban.

Külsőleg

Használatával bőrünk visszanyeri simaságát, puhaságát és az öregedési folyamatokat is lassítja. Narancsbőr ellen is kiváló, sőt a hajtőbe masszírozva megerősíti a hajhagymákat, így egészséges, csillogó fürtöket varázsolhatsz magadnak.

Belsőleg

Érdemes saláták ízesítésére használni, hiszen kellemes mazsolás-diós íze mellett egészségünk megőrzésében is nagy szerepe van. Csökkenti a rák és a trombózis kialakulásának kockázatát, szívbarát, védi a szemet és gyulladáscsökkentő hatása is ismert.

Lenmagolaj

A mag olajtartalmának több, mint felét az omega3 zsírsav teszi ki, de nagy mennyiségben tartalmaz lignant is, ami számtalan tumorfajta kialakulását képes megakadályozni.

Külsőleg

Ha a lenmagot vízben felforraljuk, az így keletkező zselés anyagot egyaránt használhatjuk bőrünk és hajunk megújítására. Frizuránk dús és életteli lesz tőle, hidratáló krémbe keverve pakolásként alkalmazva pedig arcbőrünk üdévé és simává válik. Ráncok és gyulladások ellen törölgesd át főzetével hetente kétszer az arcodat.

Belsőleg

A lenmagolajat hevíteni nem szabad, de salátákhoz vagy a kész ételekbe keverve kiváló. A szőlőmagolajhoz hasonló hatásain túl kedvezően hat a bélműködésre, csökkenti a meddőség kockázatát, elősegíti a gyorsabb zsírégetést, de még az edzés utáni izomlázadat is mérsékli.

olajok2.jpg ()

Mogyoróolaj

Nem véletlen, hogy számos bőrápoló termék összetételében megtalálható. Magas az olaj- és fehérjetartalma, rengeteg enzimet, nyomelemet és E-vitamint is tartalmaz.

Külsőleg

Remekül kenhető, kiváló masszázsolaj. Visszaadja bőrünk rugalmasságát, feszességét, segít fenntartani jó állapotát és elősegíti a sejtregenerálódást.

Belsőleg

Sütéshez, főzéshez ne használjuk, de szószoknak, halaknak, zöldségféléknek nagyon finom, zamatos ízt ad. Rendszeres fogyasztásával erősítheted immunrendszeredet, csökkentheted az érelmeszesedés kockázatát, valamint magas koleszterinszint és vérnyomás ellen is hatásos.

+ 1. Halolaj

A növényi eredetű olajokon túl nem mehetünk el a halolaj csodás hatásai mellett sem. Rendszeres fogyasztásával ugyanis a bőr megfiatalodik, ha problémás (száraz, ekcémás), meggyógyítja. Ha elegendő mennyiséget viszel be belőle a szervezetedbe, jóval kevesebb krémre, kozmetikumra lesz szükséged. Emellett serkenti a vérkeringést, szinte azonnal növeli a szellemi teljesítőképességet, hatásos depressziós betegeknél és enyhíti a görcsös fájdalmakat is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X