Főoldal > SZÉPSÉG > 3+1 tipp, hogy a tengerparton is megőrizd a szépségedet

3+1 tipp, hogy a tengerparton is megőrizd a szépségedet

nyaralásszépségszépségápolástengertengerpart
0

Írta: and

Vízparti nyaralást tervezel? Olyan szépségápolási tippeket adunk, amihez itthon csak drága kozmetikai

Vízparti nyaralást tervezel? Olyan szépségápolási tippeket adunk, amihez itthon csak drága kozmetikai kezelésekkel juthatsz hozzá, ott helyben pedig ingyen kipróbálhatod, miközben épp a hasadat sütteted.

1. Csodatévő alga

Nem véletlen, hogy az alga az egyik legkedveltebb natúrkozmetikai összetevő. A benne található fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok nem csak az anyagcsere serkentést fokozzák, de a bőr feszességét is garantálják. A hajadra is jótékonyan hat: normalizálja a fejbőr zsírosságát.

Tipp: A parton könnyen hozzájuthatsz ehhez a csodanövényhez, akár búvárkodás közben is. Nincs semmi más teendőd, mint pakolásként fél órára a bőrödre és hajadra kenni, majd várni a jótékony hatásait.

2. A tengeri só áldásai

Ha egy kis testi, lelki kényeztetésre vágysz, semmi más dolgod nincs, mint elmerülni a hűs habokban. A tengerben lévő só ugyanis nagymértékben elősegíti a kötőszövetek regenerálódását, így bőröd szemmel láthatóan megújul, simává válik. Ha száraz a fejbőröd, a rövid ideig tartó fürdőzés a fejbőrödnek is jót tesz, segít megszüntetni a korpásodást.

Tipp: Vigyázz, hogy ne vidd túlzásba a lubickolást. Ha túl hosszú ideig pancsolsz, könnyen kiszáradhat a hajad és bőröd is, ezért inkább többször, kevesebb időre menj a tengerbe. Az esti hidratálást pedig vedd még komolyabban, mint egyébként.

tengerparti2.jpg ()

3. Szépítő iszap

Mások igen nagy összegeket fizetnek azért, hogy az iszappakolás jótékony hatásait élvezhessék. Ha már ingyen hozzájuthatsz, miért ne csinálnál végig egy kúrát a nyaralás alatt? Használatával csökken a narancsbőr, hatékonyan kezeli a zsíros bőrt, lazítja az izmok merevségét, fokozza az anyagcserét. Ha napozás közben bekened vele a tested, egészen biztosan puha és rugalmas bőr lesz a jutalmad.

Tipp: Ha száraz a bőröd, óvatosan bánj az iszappal, ugyanis ozmózis hatása révén elvonja környezetéből a nedvesség és zsírtartalmat. Normál bőrűek is alaposan hidratáljanak egy-egy pakolás után.

+ 1: Edd magad csodaszéppé

A tenger gyümölcsei belsőleg is jótékonyan hatnak. Az esti vacsorák alkalmával ne hagyd ki a finomabbnál finomabb fogások kóstolgatását. A sok hal az omega-3-ban gazdag, magas halolaj-tartalma miatt rugalmassá, fiatalossá teszi a bőrt, a bőrön keletkezett sérüléseket csökkenti, rendszeres fogyasztásakor pedig kevesebb krémre, kozmetikumra lesz szükséged. A kagylóban található glükozamin, kovasav és omega-3 zsírsav többek között a kötőszövet erősítésére, izmok, porcok rendben tartására hat jótékonyan. Emellett számtalan vitamin és ásványi anyag is megtalálható bennük, ami egészségünk és szépségünk megőrzése érdekében elengedhetetlen.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X