Főoldal > SZÉPSÉG > 4 cél – 8 olaj

4 cél – 8 olaj

bőrbőrápoláshidratálásolajpattanásránctalanításregenerálásszépségszépségápolás
0

Írta: and

CÉL: ránctalanítás ArgánolajMarokkói olajnak is nevezik, ugyanis a marokkói nők sokáig titkon

CÉL: ránctalanítás

Argánolaj
Marokkói olajnak is nevezik, ugyanis a marokkói nők sokáig titkon őrzött szépítő elixírje volt. Nagyon magas az E-vitamin- és antioxidáns tartalma, így szuperhatékony öregedésgátló. Nem csak a szarkalábakat, de a mélyebb ráncokat is csökkenti. Érzékeny a bőröd? Az argánolajat akkor is bátran bevetheted!

Homoktövis magolaj
Rendkívül gazdag bőrtápláló omega-3, -6, -7 és -9 zsírsavakban és természetes antioxidánsokban. Egészen kivételes bőrfiatalító hatása van: az arc apró ráncait nyomtalanul eltünteti, rugalmasabbá, feszesebbé teszi a bőrt. Emellett regenerál, fertőtlenít és bársonyosan puhává varázsolja a legszárazabb bőrt is.

CÉL: hidratálás

olaj2.jpg ()Avokádóolaj
A benne található fitoszterinek nagyon hasonló felépítésűek a bőrben található koleszterinhez, ezért tökéletesen ápolja a száraz, kirepedezett, ekcémás bőrt. Segíti a sejtmegújulást (a hegeket is elmulasztja), ráadásul bővelkedik A-, E-, D-vitaminokban és telítetlen zsírsavakban.

Kókuszolaj
Fénykorát éli ez a nagyszerű olaj, ami nem is csoda! Az egyik leghatásosabb fegyver száraz bőr ellen: puhít, rugalmasabbá tesz és páratlan sejtregeneráló. Ha kicserepesedtek az ajkaid, csak kend be egy kis kókuszolajjal, és voilà, azonnali mesés puhaság az eredmény.

CÉL: nyugtatás, regenerálás

Feketeribizli olaj
Nem annyira ismert, pedig nagyon gazdag, tápláló olaj, kiváló gyulladásgátló, nyugtató, irritációcsökkentő. Hatékony száraz, érzékeny, fakó bőrre, de ekcéma ellen is szuper választás.

Kamillaolaj
Már az illata is oldja a stresszt, bőrre használva pedig szintén erős gyulladáscsökkentő, nyugtató, regeneráló, tápláló, sebgyógyító, antimikrobiális és tonizáló hatású. A házipatika kötelező eleme egy kis üvegnyi belőle.

A teljes cikket keresd a Wellness magazin legfrissebb számában!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X