Főoldal > SZÉPSÉG > 11 tuti tipp: így szépülj citrommal

11 tuti tipp: így szépülj citrommal

citromszépségszépségápolás
0

Írta: and

Valószínűleg szereted a limonádét és a citromos csirkét, de hidd el, a bőröd és a hajad még nálad is jobban rajong a citromért – mert csodálatos szépítő tulajdonsággal bír. Itt olvashatsz néhányat abból, mikre is használhatod ezt a nagyszerű sárga gyümölcsöt.

1.    Tisztító hidratáló:
Keverj össze néhány csepp kókuszvizet néhány csepp citromlével. A kókusz hidratálja majd a bőröd, a citrom pedig tisztítja és fényessé varázsolja.

2.    Könyök- és térdfehérítő:
Ha a könyököd és a térded sötétnek látszik, egyszerűen „radírozd le” azt fél citrommal. Ez olyan, mint egy varázslat!

3.    Mitesszer kezelésére:
Talán túl szépen hangzik, hogy igaz legyen, de mivel a citrom antibakteriális tulajdonságú, segíthet az akne kezelésében. Csak vágj le egy szelet citromot és dörzsöld a levét az arcbőrödhöz. Meglátod, a mitesszereid azelőtt elhalványulnak, mielőtt egyáltalán észrevennéd őket.

4.    Tisztító folyadék:
Keverj össze egy csészében citromlét teafa esszenciális olajjal, valamint körülbelül 170 gramm desztillált vízzel. A kapott folyadékot vattával vagy arctisztító kendővel az arcre felkenve remekül tisztíthatod a problémás bőrt.

5.    Fogfehérítő:
Keverj össze szódabikarbónát egy citrom levével és használd az így kapott elegyet fogtisztítóként. Mártsd a keverékbe a fogkeféd és dörzsöld át vele a fogaid, majd alaposan öblítsd ki a szád.

6.    Fekélyes seb gyógyítása:
Kiválóan használhatod a citrom esszenciális olaját fekélyes seb gyorsabb gyógyítására.

7.    Bőrfehérítő:
A citrom C-vitaminban és citromsavban igen gazdag gyümölcs, ezért segíthet fehérebbé és áttetszőbbé varázsolni a bőröd, már kis idővel azt követően, hogy elkezdted használni. A C-vitamin csodálatos antioxidáns, mely semlegesíti a szabad gyököket és egyúttal fokozza a kollagén termelését – állítja Marin Peredo, M.D. bőrgyógyász. Ez azt jelenti, hogy segít elhalványítani az öregségi foltokat, valamint a sötét foltokat, vagy a csúnyán napbarnított bőrt. Ne felejts el azonban bőrvédő krémet is használni, miután citromlével kented be a bőröd, mert kimutatott tény, hogy a citrusfélék a bőrt még érzékenyebbé teszik az UV sugárzásra.

8.    Csillogás megszüntetése:
A citromlével áttörölt arcon megszűnik a bőr kellemetlen csillogása.

9.    Ajakhámlasztó:
Tegyél egy kevés citromlét az ajkaidra lefekvés előtt és csak reggel mosd le. Ez segít eltávolítani az elhalt bőrsejteket és az elszáradt bőrt. Ha túlzottan ki van repedve a szád bőre, akkor viszont ne próbáld ki ezt a megoldást!

10.    Körömerősítő:
Keverj össze olívaolajat egy kis citromlével, és ebben áztasd a körmöd. A folyadék segít ápolni a száraz és töredezésre hajlamos körmöket, és eltünteti az esetleges körömsárgaságot is.

11.    Hajszín világosító:
Gyakorlatilag festékmentes hajszőkítő, világosító a citromlé. Használd, mielőtt napra mész, hogy a napsütés felerősítse a hatást. A citromlé szintén segíthet a száraz és a korpás fejbőr kezelésében, csak alkalmazd bőséggel.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X