Főoldal > SZÉPSÉG > Így tüntesd el a visszereidet még nyár előtt!

Így tüntesd el a visszereidet még nyár előtt!

hajszálérlábszépségvisszér
0

Írta:

Nem esztétikus és veszélyes Genetikai hajlam, kedvezőtlen munkakörülmények, illetve nőknél a terhess&

Nem esztétikus és veszélyes

Genetikai hajlam, kedvezőtlen munkakörülmények, illetve nőknél a terhesség következtében kialakult hormonális állapot megváltozása és a vénákra gyakorolt káros hatása következtében alakul ki leggyakrabban a visszeresség. Lényege a nyomásviszonyok megváltozása a mély- és a felületes vénás rendszer között, melyet a felületes illetve mélyvénákban kialakult billentyű elégtelenség okoz.

A visszeresség ugyanakkor nem csak esztétikailag zavaró, de a következményesen kialakult vénás pangás károsítja a bőr vérellátását is. Ezért könnyebben alakulnak ki gombás és más bakteriális fertőzések, melyek mikro-bőrrepedéseket okozva elősegítik a gyulladásos folyamatok, így az orbánc kialakulását is. Ez pedig közvetve trombózist, illetve nyirokérgyulladást okozhat. A visszeresség legsúlyosabb következménye a lábszárfekély kialakulása. Ezért mindent a vénás pangás csökkentése nem csak kozmetikai, de kifejezetten egészségi kérdés is.

A visszerek rádiófrekvenciával is kezelhetők

A visszerek kezelésében jól beválnak a kíméletes lézeres műtétek, de az utóbbi időben kiderült, hogy az Fcare System rádiófrekvenciás készülék még ennél is kíméletesebb lehet, ugyanis sokkal kisebb hőmérsékleten éri el a kellő hatást és ez által enyhébb a környező szövetekre gyakorolt hatása is.

– Voltaképpen a mikrohullámot használjuk fel a kezelésre, amely magas frekvenciájú energia segítségével hőhatást fejt ki az erekre – ismerteti dr. Sepa György. – Az igen vékony, speciálisan szigetelt tű 4 MHz frekvenciájú rezgése által kiváltott hőhatás elpusztítja a kapilláris erek falát és azok tartalmát is. A kezelt érfal összezáródik, a benne lévő vér hirtelen megalvad. Az eljárás szinte fájdalommentes és bármely testrészen elvégezhető, beleértve a nehezebben kezelhető arcot, a térd és boka környékét. A kezelést követően ráadásul nincs szükség kompressziós harisnya alkalmazására sem. 

leg2.jpg ()Hajszálér vagy fő vénatörzs?

A rádiófrekvenciás készülék nagy előnye, hogy a kis- és hajszálerek kezelésében, seprűvénák, pókhálóvénák, telenagiectasiák, vörös foltok és arcon elhelyezkedő hajszálértágulatok kezelésére is alkalmas. Összehasonlító vizsgálatokból kiderült, hogy a korábban lézerrel is kezelt betegek jobbára kíméletesebbnek tartották a rádiófrekvenciás kezelést, enyhébb fájdalomról számoltak be és arról, hogy így nem volt szükség a bőr hűtésére, mint a lézeres kezelés esetében. A beavatkozás altatás, gerincérzéstelenítés illetve vágás nélkül történik, a páciensnek csupán 2-3 nap kiesést jelent a munkából. 

Mivel minden visszérkezelést részletes érsebészeti vizsgálat előz meg, így nem okozhat későbbi szövődményt egy fel nem ismert érszűkületből adódó sebgyógyulási zavar sem. A visszérbetegség, krónikus vénás elégtelenség okát kiderítve pedig nemcsak a látható bőrelváltozástól szabadulhatunk meg, de az alapbetegség is kezelhető lesz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X