Főoldal > SZÉPSÉG > Szuperzuhany – 5 tipp a gyors és hatékony szépüléshez

Szuperzuhany – 5 tipp a gyors és hatékony szépüléshez

szépségszépségápolászuhany
0

Írta: and

Mutatunk néhány trükköt, amellyel percek alatt hatékonyan szépülhetsz, miközben a tus alatt friss&uuml

Mutatunk néhány trükköt, amellyel percek alatt hatékonyan szépülhetsz, miközben a tus alatt frissülsz.

1. Radírozz! 

Ha még szárazon átdörzsölöd a bőröd egy mosdókefével, vagy luffa-szivaccsal, nemcsak az elöregedett hámsejteket törölheted le, hanem a vér- és nyirokkeringést is élénkítheted, ami segíti a szervezet méregtelenítő folyamatait. A legjobb, ha természetes sörtéjű kefét választasz erre a célra, ám ha érzékeny a bőröd, akkor száraz ledörzsölés helyett elégedj meg a zuhany alatti bőrradírozással. A radírt magad is elkészítheted egy kevés kristálycukrot és oívaolajat összekeverve. Ezzel a garantáltan természetes keverékkel dörzsöld le a bőröd, miközben zuhanyozol, majd alaposan öblítsd le.

2. Szépítsd meg a hajad!

Ne csak a hajmosást intézd el zuhanyozás közben, hanem a hajbalzsamot, vagy akár a pakolást is. Kend fel a balzsamot, fésüld bele a hajadba, és folytasd a tisztálkodást, a zuhanyozás legvégén pedig öblítsd le a hajszépítő kencét. Az olívaolaj itt is kiváló természetes alternatíva lehet.

nivea.jpg ()3. Válassz hidratáló tusfürdőt!

Ha hajlamos vagy kihagyni a zuhanyozás utáni testápolót, válassz olyan tusfürdőt, amelyben hidratáló összetevő is van. Így egy lépésben letudhatod a tisztálkodást és a hidratálást. Persze pár naponta így is érdemes valamilyen gazdag, tápláló testápolóval puhítani a bőrödet, de a reggeli rohanásban a hidratáló, esetleg olajos tusfürdő is megteszi ahhoz, hogy napközben a legjobb formádat mutasd.

Wellness Cafe tipp: próbáld ki a NIVEA zuhanyzás közbeni testápolóinak egyikét! A shea vaj tartalmú Zuhanyzás Közbeni Krémes Testápoló Tej, és a Zuhanyzás Közbeni Testápoló Tej Kakaóvajjal (a fotón – a szerk.) nemcsak leegyszerűsíti a bőrápolást, de kellemes illatával még a legszürkébb hétköznap reggelt is élménnyé varázsolja. A formulát a víz aktiválja, és azonnal beszívódik a nedves bőrbe. A testápoló leöblítését követően azonnal törölközhetsz és öltözhetsz is, így egyetlen perc sem megy veszendőbe. (Ár: 1249 Ft (250 ml)

zuhany2.jpg ()4. Kozmetikázz a zuhany alatt!

A meleg víz párája, gőze segít abban, hogy az arcpakolás hatóanyagai mélyen beszívódjanak a bőrbe. Használhatsz kész, gyári maszkot, de magad is keverhetsz ilyesmit például mézből és gyümölcspépből (a banán és az alma például ragyogóvá teszik a bőrt). A szokásosnál kicsit sűrűbb állagúra készítsd a pakolást, hiszen nem tudsz majd vízszintesbe helyezkedni vele – a méz ezért is kiváló alapanyag. A készen vett pakolások közül is sűrűbb, ragadósabb állagút válassz. Kend fel, mielőtt belépnél a zuhany alá, majd a zuhanyozás végén mosd le.

5. Ügyelj a körmeidre!

Használd ki, hogy a zuhany gőzében a körömágy bőre is megpuhul. Amikor végeztél a tisztálkodással, a törölköző csücskével tologasd vissza a megpuhult körömbőrt a kezeden és a lábadon is. Ha ezt minden nap megteszed, nem lesz szükség a vagdosásra, ami amúgy sem ajánlott, és körmeid mindig jó formában lesznek. Azért a kézkrémről ne feledkezz meg!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X