Főoldal > SZÉPSÉG > Fakó haj, fehér bőr, levertség? Tippek a tél tipikus tünetei ellen

Fakó haj, fehér bőr, levertség? Tippek a tél tipikus tünetei ellen

bőrhajlevertségtél
0

Írta: and

Ha belepillantasz a tükörbe, azt veszed észre, hogy bőröd nyári ragyogása olyan távoli emlék, mint maga a nyaralás? A helyét száraz, fakó bőr vette át, amelynek ápolása meglehetősen nagy kihívás. Ha egész évben ugyanahhoz a bőrápolási rutinhoz ragaszkodsz, ideje ezen változtatni: télen a bőrünk rendkívül körültekintő gondolkodást, pontosabban hidratálást igényel. Kerüld a hosszú, forró vizes […]

Ha belepillantasz a tükörbe, azt veszed észre, hogy bőröd nyári ragyogása olyan távoli emlék, mint maga a nyaralás? A helyét száraz, fakó bőr vette át, amelynek ápolása meglehetősen nagy kihívás. Ha egész évben ugyanahhoz a bőrápolási rutinhoz ragaszkodsz, ideje ezen változtatni: télen a bőrünk rendkívül körültekintő gondolkodást, pontosabban hidratálást igényel. Kerüld a hosszú, forró vizes tusolásokat, ehelyett inkább a langyos vizet részesítsd előnyben, ez az egyik legfontosabb alapszabály, de a következőkben megmutatjuk, hogyan úszhatod meg a telet „ép” bőrrel.

Méregtelenítsd a bőröd is, és figyelj az étrendedre!

A szépség belülről fakad, és ez igaz a bőrünkre nézve is. Amikor a szervezetünket méregtelenítjük fontos, hogy a bőrünkről se feledkezzünk meg. Vannak teljesen nyilvánvaló teendők, mint az alkohol és a cigaretta mellőzése, valamint a helyes táplálkozás, de ezek mellett lényeges, hogy minden nap kortyolgass természetes gyümölcs- és zöldségleveket is.

haj2.jpg ()A bőr szempontjából a legegészségesebb frissen facsart verziók kelkáposztából, spenótból, zöld almából, vörös káposztából, uborkából, céklából és zellerből készülhetnek. Az omega-3 zsírsav hidratálja a tested és bőröd is, ennek fényében legalább hetente egy-két alkalommal kerüljön a tányérra omega-3-ban gazdag hal, például lazac, hering, szardínia vagy tonhal. Ha ki nem állhatod a halat, az omega-3-hoz dió, lenmag, és kendermag formájában is hozzájuthatsz. Az elegendő mennyiségű vízfogyasztásra fokozottan ügyelj a tél folyamán is!

Fakó bőrszín

Hála a bőr nedvességveszteségének, az elhalt hámsejtek könnyen rárakódhatnak a bőr felszínére, emiatt lesz olyan élettelen látszata a bőrnek. Egy nem túl erős hámlasztással viszont visszakaphatod az egészségtől ragyogó bőrödet.

Wellness Cafe tipp: Clinique Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer szérum (11 500 Ft)

Téli sápadtság

Gyors és felüdítő segítséget jelent a sápadt bőrnek egy kevés élénk pink vagy barackos pirosító az arc almácskáján. Ettől azonnal felpezsdül az arcod, plusz egy ilyen pirosító fiatalos és sugárzó külsőt kölcsönöz viselőjének.

Wellness Cafe tipp: Avon Arcpirosító Russet (1119 Ft)

nappalihidratalo.jpg ()Kellemetlen foltok

Télen a száraz, egyenetlen bőrfelszínt nehezen lehet sikeresen befedni az alapozóval. Ha rossz formulájú terméket viszel fel, a végeredmény foltos lesz, és összességében véve többet ártasz, mint használsz vele. Olyan alapozót válassz, ami egyben hidratálja is a bőrt, méghozzá olyan összetevőkkel, mint a szilikon vagy a dimetikon, ezek megelőzik a vízveszteséget.

Wellness Cafe tipp: Max Factor Lasting Performance alapozó 106 Natural Beige (4225 Ft), Organic Surge Super Intensive nappali hidratáló krém (3490 Ft)

organicsampon.jpg ()Fakó és kiszáradt tincsek

A kinti mínuszokkal, és a lakásban, irodában lévő fűtéssel szemben a tincseknek nem sok esélye van; ilyen körülmények mellett könnyen kiszáradnak. De semmi nincs veszve! Egy párásító készülékkel például a levegő optimális nedvességtartalmát is visszaállíthatod. Hetente egyszer ápold a sörényed tápláló mélykondicionálóval, ami hidratálja a száraz, sérült hajat és hatására a tincsek újra puhák és fényesek lesznek. A készítményt legalább húsz percig hagyd fent, és egy zuhanysapkát is felhúzhatsz, így a hatóanyagok még jobban beivódnak.

Wellness Cafe tipp: D’ Oliva Mélyápoló Krémkúra Száraz Hajra (1560 Ft), Organic Surge Moisture Boost sampon és kondícionáló (2490 Ft, 2490 Ft), Lancome Rénergie Multi-lift arckrém száraz bőrre

Tégy a levertség ellen!lancome.jpg ()

Ha nemcsak az idő, hanem a hangulatod is komor, akkor tégy ellene! A fényterápiával sokat javíthatsz a kedélyállapotodon, és már otthoni használatra szánt fényterápiás lámpát is beszerezhetsz. Persze a legjobb, ha szabadtéren használod ki a napos órákat, de az se tántorítson el, ha felhős az ég, ilyenkor is iktass be egy félórás sétát.

Minden este írj le egy-két dolgot, ami aznap boldoggá tett, ezzel eloszlathatod a stresszt és a negatív érzéseket. Csinálj belőle rendszert, így később is képes leszel a pozitívumokra összpontosítani.

Ha kicsit felpörgeted a pulzusod, azzal az endorfin termelődését is növeled, ez pedig az a hormon, amelynek hatására jól érezzük magunkat. Tégy bármit, amitől egy picit megizzadsz, játssz a gyerekkel, takarítsd ki a konyhát, vagy lépcsőzz néhány emeletet, a lényeg, hogy mozgasd át magad legalább egyszer egy nap.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X