Főoldal > SZÉPSÉG > 6 tökéletesen természetes szépségtipp

6 tökéletesen természetes szépségtipp

cellulitkávémentaszépségtermészetes
0

Írta: and

Szódabikarbónával radírozd az arcodat! Hangzatos nevekkel ellátott arcradírok sorakoznak a drogériák polcain, és persze biztos hatékonyak is, de van egy olcsóbb és legalább ilyen hatékony módszer is: a szódabikarbóna. Készíts vékony pasztát négy teáskanál szódabikarbónából és egy evőkanál vízből, két percig hagyd állni, majd apró, körkörös mozdulatokkal vidd fel a benedvesített arcodra (a szemkörnyéket hagyd […]

Szódabikarbónával radírozd az arcodat!

Hangzatos nevekkel ellátott arcradírok sorakoznak a drogériák polcain, és persze biztos hatékonyak is, de van egy olcsóbb és legalább ilyen hatékony módszer is: a szódabikarbóna. Készíts vékony pasztát négy teáskanál szódabikarbónából és egy evőkanál vízből, két percig hagyd állni, majd apró, körkörös mozdulatokkal vidd fel a benedvesített arcodra (a szemkörnyéket hagyd ki) valamint a nyakadra. Három perc elteltével öblítsd le meleg vízzel, majd hideggel is, így a pórusok összezáródnak. Befejezésként kend be az arcod hidratáló krémmel.

Citrommal tüntesd el a száraz bőrfelületeket!

Ha az élet citrommal kínál, akkor varázsolj belőle gyógyírt a száraz bőrfelületekre! Vágj félbe egy citromot és néhány másodpercig ezzel dörzsöld át a könyököket, a sarkakat vagy a térdeket, aztán öblítsd le. A különbség azonnal érezhető lesz.

Kávéval gyorsabban halványíthatod a narancsbőrt

A reggeli bögre kávé elkortyolása után ne dobd ki a kávézaccot – alkalmazd közvetlenül a combokon. A kis szemcsék egyfajta bőrradírként funkcionálnak a bőrön, így puhábbá teszik azt, és alaposan kezelésbe veszik a cellulitiszt is. Két evőkanál (nem koffeinmentes) kávézaccra lesz szükséged, valamint négy teáskanál olívaolajra. Ezeket keverd krémesre, aztán bőségesen vidd fel a problémás területekre felfelé irányuló mozdulatokkal. Két percen keresztül masszírozd a narancsbőrre hajlamos részeket, majd öblítsd le. A bőrödnek egy kicsit barnás árnyalata lesz használat után, de ne aggódj, elmúlik.

termeszetes2.jpg ()Menta a pattanások felszámolásáért

Ez a gyógynövény gyönyörűen eltünteti a pattanásokat, és egyáltalán nem szárítja a bőrt, ellentétben más pattanáskezelő készítménnyel. A menta összehúzza a pórusokat, és megsemmisíti a pattanásokat okozó zsírokat is. Egy kisebb marok mentalevelet pépesíts össze egy teáskanál citromlével a robotgép segítségével, majd vidd fel a pattanásra és hagyd is fent 15 percig, aztán öblítsd le. Ezt a procedúrát naponta kétszer ismételd meg, amíg meg nem szabadulsz a pattanástól.

Gyömbérsörrel kúráld a megsárgult körmöket!

Tölts meg egy kis tálkát gyömbérsörrel, majd tíz percen keresztül ebben áztasd a körmeidet, és ezt a műveletet hetente kétszer iktasd be. A körmeid már rövid idő elteltével egészségesebbek és erősebbek lesznek, és elfelejtheted a megsárgult körmök fogalmát.

Petrezselyem a sötét karikákra

Szeretnéd egy szempillantás alatt eltüntetni a szemed alatt éktelenkedő sötét karikákat? Akkor elő a petrezselyemmel! A sötét karikák legyőzése érdekében hetente egyszer készítsd el ezt a receptet: szükség lesz egy kis maroknyi friss petrezselyemre és két evőkanál natúr joghurtra. A petrezselymet és a joghurtot tedd a robotgépbe, és készíts belőle egy sima, könnyen kenhető masszát. A mixtúrát bőségesen vidd fel a szem alatti területre. Hagyd fent 20 percig, majd öblítsd le langyos vízzel.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X