Főoldal > SZÉPSÉG > A marokkói nők szépségének titka: az argánolaj

A marokkói nők szépségének titka: az argánolaj

argánolajbőrápoláscsodaszerMarokkószépségápolás
0

Írta: and

Szépségápolás a természetből A marokkói nők már egészen a kezdetekről fogva a szépségápolás szolgálatába állították az egyedi növényekben és ásványi anyagokban bővelkedő ország természeti adományait. A tudás generációról generációra öröklődött, azonban néhány apró trükkel mindennapjainkba is beilleszthetjük Marokkó misztikus világát és csodaszereinek használatát, hogy kiegyensúlyozottnak és sugárzóan gyönyörűnek érezhessük magunkat. Bátran kijelenthetjük, hogy a természet […]

Szépségápolás a természetből

A marokkói nők már egészen a kezdetekről fogva a szépségápolás szolgálatába állították az egyedi növényekben és ásványi anyagokban bővelkedő ország természeti adományait. A tudás generációról generációra öröklődött, azonban néhány apró trükkel mindennapjainkba is beilleszthetjük Marokkó misztikus világát és csodaszereinek használatát, hogy kiegyensúlyozottnak és sugárzóan gyönyörűnek érezhessük magunkat.

marokkoicikk.jpg ()Bátran kijelenthetjük, hogy a természet a legapróbb részletekig beépül a marokkói nők szépségápolásába. A gyömbérfélék családjához tartozó fűszernövény, a kurkuma nem csak az egyik legalapvetőbb összetevője a marokkói konyhának, de anyagcsere-gyorsító hatása a marokkói nőket segíti a fogyásban.

A bőr hibáinak, hegeinek halványítására a nők előszeretettel alkalmazzák a bőr regenerációját elősegítő retinsavat tartalmazó rózsaolajat. A zöld mentatea méregtelenítő hatására pedig frissnek és fiatalosnak érzik magukat, ahogyan a vörös agyagból készített maszkok, pakolások és a fenyőből kinyert fekete szappan is szerves részét képezi a marokkói szépségápolásnak. Ha mindehhez még hozzávesszük a gyertyafényes, rózsaszirmokkal díszített, borostyánolajjal és narancsvirággal aromatizált rituális fürdőket, akkor érthetővé válik a marokkói nőkre jellemző természetes ragyogás.

Az argánolaj

A legsokoldalúbb marokkói csodaszer azonban az argánolaj. A külsőre az olívaolajhoz hasonló, ám annál valamivel nagyobb és kerekebb magot Marokkóban már évszázadok óta használják haj- és bőrápolásra, de egyre népszerűbb Európában és Hollywoodban is. Nem véletlenül, hiszen a Marokkóban honos argánfa terméséből hosszadalmas és munkaigényes folyamat eredményeképpen kinyert tápláló olaj a leghatékonyabb szépségápolási csodaszer.

Az olaj rendkívül gazdag a bőr puhaságát és természetes védőrétegét támogató, feszesítő és a szabadgyökök ellen védő összetevőkben. Kiemelkedő E-vitamin tartalma pedig antioxidáns hatású. niveaargan.jpg ()

A telítetlen zsírsavaknak köszönhetően az argánolaj táplálja a száraz, repedezett bőrt, ugyanakkor eredményesen veszi fel a harcot a terhességi csíkok, striák ellen is. Rendszeres használatával halványíthatjuk a régi hegeket, de hatékonyan alkalmazhatjuk a faggyútermelés szabályozására is, hiszen a többi olajjal ellentétben nem tömíti el a pórusokat. Gazdag E-vitamin tartalma az ekcéma, a pikkelysömör és a legkülönbözőbb bőrbetegségek kezelésére is alkalmassá teszi.

Az argánolaj azonban nem csak a bőr varázsszere lehet, ugyanennyi jótékony hatása van a hajra is. Magas hidratáló hatásának köszönhetően táplálja a töredezett hajat és enyhíti a száraz, viszkető fejbőrt. De remek alternatívája lehet a babaolajnak is.

Mindezek a hatások évszázadokon át a legnépszerűbb marokkói kozmetikummá tették az argánolajat, sokoldalú felhasználási módjait egyre inkább felfedezi a nyugati szépségápolási piac is. Az argánolajat tartalmazó termékek segítségével pedig egyre könnyebben érhetjük el a marokkó nők szépségápolásának egyik legfontosabb eszközét.

Wellness Cafe tipp: Garnier Sampon Argán Olaj- Áfonya (250 ml, 570 Ft), Naturelle d’Argan – Argan olajos testradír (200 ml, 1845 Ft), Emmebi Italia Selyem hatású hidratáló és tápláló argánolajos sampon (200 ml, 2500 Ft), Argan hajvégápoló olaj (200ml, 3270 Ft), NIVEA Pure & Natural test – és bőrápoló termékcsalád


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X