Főoldal > SZÉPSÉG > Természetes hajápolás – csodás hajkorona

Természetes hajápolás – csodás hajkorona

0

Írta: and

Megfelelő hajápolás – erős tincsek A vonzó külső szerves része az egészséges haj, melynek védelme a fejbőr ápolását és rendszeres hajmosást jelenti. Fejbőröd masszírozása a hajápolás elengedhetetlen része, körkörös mozdulatokkal élénkítheted a vérkeringés, hogy felgyorsuljon a hajnövekedés. Két-háromnaponta moss hajat, és hígítva használd a sampont.  Fejmosást követően alaposan száríts át, nehogy megfázzon a fejbőr, illetve […]

Megfelelő hajápolás – erős tincsek

A vonzó külső szerves része az egészséges haj, melynek védelme a fejbőr ápolását és rendszeres hajmosást jelenti. Fejbőröd masszírozása a hajápolás elengedhetetlen része, körkörös mozdulatokkal élénkítheted a vérkeringés, hogy felgyorsuljon a hajnövekedés. Két-háromnaponta moss hajat, és hígítva használd a sampont.  Fejmosást követően alaposan száríts át, nehogy megfázzon a fejbőr, illetve a hajszárítót alacsony fokozaton használd, mert a meleg levegő károsítja a tincseket és növeli a faggyúmirigyek termelődését. A mesterséges termékek helyett keress olyan természetes anyagokat, melyek összetevői új életre keltik hajadat!

Kamillát a töredezett hajvégekre!

A tartását vesztő, elnehezedő hajnak speciális ápolásra van szüksége, ezeket a hatékony pakolásokat pár perc alatt, egy esti buli előtt is elkészítheted.

A töredezett, szálkás haj ellensége, ha 10 gramm apróra vágott kamillát és rozmaringot 1 deci kókuszolajjal felgőzölsz, üvegbe teszed egy hétre, majd ezt a zselészerű pépet masszírozod a hajadba, melyet fél óra elteltével, langyos vízzel öblítesz le.

haj2.jpg ()Wellness Cafe tipp: Turmixolj le 1 banánt, keverd össze 1 doboz joghurttal, és kondicionáld a hajvégeket a  keverékkel!

 Ginzenget a száraz tincsekre!

A száraz haj oka rendszerint a hiányos ápolás, ezért a selymes tapintás intenzív, hidratáló anyagokat kíván!

A ginzeng pótolja a haj nedvességtartalmát, rugalmasságot kölcsönöz, a búzavirág érzékeny fejbőrre tökéletes, az avokádó krémes belsejét pedig a száraz tincsekre kenheted! Készíts olajos pakolást, és ápold hatékonyan a töredezett hajvégeket! 3 evőkanál jojobaolajat, 3 evőkanál szezámolajat keverj össze 1 evőkanál csalánlevéllel, 1 tojásfehérjével, majd melegítsd langyosra az egészet, szedd ki a csalánt belőle, és az olajat masszírozd a hajtőbe. A pakolás hatóideje fél óra, és ha letelt, hagyományos samponnal végezd újra a műveletet.
A száraz haj puha lesz, ha 2 marék friss kakukkfűből készítesz főzetet, majd kiveszel ebből 1 evőkanálnyit és tojásfehérjével kevered össze.

Wellness Cafe tipp: A levendula kellemes illatú és olaja selymes érzést kölcsönöz hajszálaidnak!

Ecetet a zsírosodás ellen!

A hajzsírosodás a tévhitekkel ellentétben nem függ össze a hajmosás gyakoriságával, hiszen sem a víz, sem a sampon nem fokozza a zsírtermelést. A zsírosodás megelőzésére gyengéden masszírozd csak a hatóanyagokat a fejbőrbe, és ha teheted, ne használj hajszárítót. A zsíros hajat tökéletesen ápolhatod ecettel: 3 evőkanálnyit keverj 1 liter vízhez, mossál ezzel hajat, majd alaposan mosd le.

Kapj elő a hűtőből két tojást, melynek sárgája gyors segítség a zsírosodás ellen! Kend hajad tövéhez, hagyd negyed óráig fenn, mosd le meleg vízzel, a következő mosást pedig higított samponnal végezd.

Wellness Cafe tipp: Csalánteával erőssé varázsolhatod a megviselt hajat, és különösen előnyös zsírosodás ellen!

Sört a laza loknikért!

A sör nem csupán finom ital, de hajad állapotát is javíthatod vele! Kenj egy keveset a nedves tincsekre, hogy frissebbek, szilárdabbak legyenek! Ha selymes frizurát szeretnél, forralj fel 1 liter vizet, dobj bele egy marok apróra vágott petrezselymet, főzd negyed óráig, szűrd meg, és havonta egyszer, hajmosást követően oszlasd el hajadon a főzetet. Pár perc után lemoshatod, érezni fogod, hogy a fésű csak úgy siklik a tincseken!

Wellness Cafe tipp: A sört tojássárgájával turmixold össze, és gyengéden masszírozd a nedves hajba.

Almaecetet a fényességért!

Az almaecet varázslatos elixír, és fakó sörényeddel csodákat művel! Magas B6-vitamin, biotin- és folsavtartalma dússá, erőssé teszi fürtjeidet. Ha pici teafaolajat cseppentesz hozzá, páratlan tündöklésben lesz részed, és kiöblítened sem kell, így rakoncátlan hullámaidat könnyebben tudod kezelni, nem gubancolódnak össze.

Wellness Cafe tipp: Reszelj le egy almát, keverj hozzá egy doboz joghurtot, 2 szem aszalt szilvát és csipetnyi őrölt fahéjat, majd a péppel masszírozd át a hajszálakat.

Citromot a korpa ellen!

Zavarnak a bőrfoszlányok, és eltüntetnéd őket örökre? Szabadulj meg a korpától a citrom segítségével! A citrom serkenti a véráramlást, segíti a hajnövekedést és nem utolsósorban, természetes módszer! Kend hajadra egy frissen facsart citrom levét, és 20 perc után öblítsd le. Alkoss 1 doboz joghurtból, 1 dl olívaolajból, 1 evőkanál citromléből és 2 evőkanál glicerinből pakolást, és kényeztesd vele fürtjeidet.

Wellness Cafe tipp: Ha korpás a hajad, szokásos hajbalzsamodba keverhetsz egy maroknyi mentalevelet, melyet 20 perc után bő vízzel távolíthatsz el.

A természet kincseinek rendszeres bevetésével hajad erősebbé, selymessé, egészségessé válhat. Ám szépségéhez megfelelő életmód szükséges, aludj sokat, igyál eleget és fogyassz minél több gyümölcsöt, zöldséget!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X