Főoldal > EGÉSZSÉG > Méregteleníts könnyedén! – A legjobb méregtelenítési tippek

Méregteleníts könnyedén! – A legjobb méregtelenítési tippek

egészségétrendméregtelenítéstisztítókúra
0

Írta: and

Méregtelenítés a mindennapokban A méregtelenítésre szánt napok, tisztítókúrák egész szervezetünkre pozitív hatást fejtenek ki, megszabadítják testünket a felesleges mérgektől, így élénkítik, serkentik, újult energiával töltik fel szervezetünket. Mindehhez pedig nincs is szükség jelentős életmód változtatásra, vagy különösebb energia-befektetésre, a méregtelenítést könnyedén elvégezhetjük otthon vagy akár az irodában is. Kerüljük például a panírozott ételeket, a magas […]

Méregtelenítés a mindennapokban

A méregtelenítésre szánt napok, tisztítókúrák egész szervezetünkre pozitív hatást fejtenek ki, megszabadítják testünket a felesleges mérgektől, így élénkítik, serkentik, újult energiával töltik fel szervezetünket. Mindehhez pedig nincs is szükség jelentős életmód változtatásra, vagy különösebb energia-befektetésre, a méregtelenítést könnyedén elvégezhetjük otthon vagy akár az irodában is.

Kerüljük például a panírozott ételeket, a magas hőmérséklet hatására ugyanis nagy mennyiségű káros transzzsírsav keletkezik, növelve a szív-és érrendszeri megbetegedések és a rák kialakulásának kockázatát. Iktassunk be hetente zöldség- vagy gyümölcsnapot, esetleg jelöljünk ki egy napot, amikor a nehéz, megterhelő étkezések helyett zöldséglevest, gyógynövényes teákat iszunk. Ezen kívül azonban számos olyan étel áll a rendelkezésünkre, melyeket tudatosan fogyasztva megkönnyíthetjük szervezetünket a káros anyagoktól.

meregcikk1.jpg ()Alga, hal, méz, gránátalma, gyömbér és olívabogyó

Talán a legsokoldalúbb méregtelenítési csodaszer az alga. Több mint 41 ásványi anyagot és számos nyomelemet tartalmaz, melynek köszönhetően nem csak a szükséges tápanyagok beviteléről gondoskodik, de a benne található alginsav segítségével az egyik leghatékonyabb méregtelenítő ételnek számít. Ügyesen elkészítve pedig rendkívül finom, így például salátaként, sushival párosítva ízletes és egészséges méregtelenítő menüt készíthetünk.

Az alga mellett jód és omega-3 zsírtartalma miatt rendszeresen fogyasszunk halat is, így szintén elősegíthetjük a méregtelenítést. A gránátalma flavonoid és polifenol tartalma szintén pozitív hatást gyakorol az egész szervezetre, méregtelenít és segíti a sejtek regenerálódását.

Több mint 200 értékes összetevőjének köszönhetően szinte felülmúlhatatlan anti-aging csodaszer a méz. Vitaminok, enzimek, ásványi anyagok, aminosavak mind-mind megtalálhatók ebben az édes finomságban. Hasonlóan jótékony hatással van a szervezetre a gyömbér, nem véletlen, hogy Kelet-Ázsiában már évezredek óta használják fűszernövényként és gyógyszerként. Véralvadásgátló, fertőtlenítő, élénkítő hatása az értékes olajoknak és a gingerolnak köszönhető.

Ízletes, sokoldalúan használható és egészséges – az olívabogyó értékes összetevőit a végtelenségig lehetne sorolni, megemlítve az folsavat, a zsírsavakat, C és E vitamint, káliumot, magnéziumot, vasat. Az olíva tehát igazi csodaszer, mely védi a májat és az epét, segíti az emésztést, csökkenti a koleszterinszintet. 

meregcikk2.jpg ()További méregtelenítő csodaszerek

Számos további csodaszer áll a rendelkezésünkre, hogy egészségtudatosan étkezve méregteleníthessük szervezetünket. Ilyen például a kékszőlő, illetve a belőle készített vörösbor. Pozitív hatása rezveratrol nevű összetevőjének köszönhető, mely védi a szívet és az ereket illetve hatékonyan veszi fel a harcot a szabadgyökök ellen is. Reggelente egy pohár szőlőlé, este egy kevéske vörösbor – máris rengeteget tettünk szervezetünk egészségéért.

Közkedvelt, ízletes, és egészséges lehetőség a méregtelenítésre a paradicsom. Likopin tartalmának köszönhetően védi a májat, segít megelőzni a rák kialakulásának kockázatát és a gyulladások ellen is kiváló. Ezen kívül a szabadgyökök ellen is hatásos védelmet biztosít. Antioxidáns hatása különösen akkor érvényesül, ha kicsit megmelegítve fogyasztjuk.

Polifenol tartalmának köszönhetően a paradicsomhoz hasonlóan kiemelkedő antioxidáns hatású a hagyma. Fogyasztása gyulladáscsökkentésre, a magas vérnyomás, a szívinfarktus és az Alzheimer-kór megelőzésére is ajánlott.

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni az éltető vizet. Aki naponta legalább két liter folyadékot fogyaszt, nem csak egészségesebben él, de a szervezetet is nagyban segíti a káros anyagok feldolgozásában. A vizet zöldteával vagy gyömbérteával váltakoztatva az egyhangú italfogyasztástól is megkímélhetjük magunkat.

Fotók: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X