Főoldal > EGÉSZSÉG > Szabadulj meg a köhögéstől természetes módszerekkel

Szabadulj meg a köhögéstől természetes módszerekkel

gyógymódizzasztókúraköhögésmegfázásteakeverék
0

Írta: and

Mint minden problémára, erre is rengeteg különböző gyógymód létezik. Vásárolhatsz köhögéscsillapító gyógyszereket, köptetőket, de ha inkább a hagyományos gyógyászat felé húz a szíved, akkor próbáld ki az alábbi gyógymódokat, melyek garantáltan csak természetes hozzávalókat tartalmaznak, és nincsenek mellékhatásaik. Házi gyógymódok A legtermészetesebb, otthon is elkészíthető köhögés elleni szerek gyógynövényekből és illóolajokból készülnek. Elkészítésük nagyon egyszerű, […]

Mint minden problémára, erre is rengeteg különböző gyógymód létezik. Vásárolhatsz köhögéscsillapító gyógyszereket, köptetőket, de ha inkább a hagyományos gyógyászat felé húz a szíved, akkor próbáld ki az alábbi gyógymódokat, melyek garantáltan csak természetes hozzávalókat tartalmaznak, és nincsenek mellékhatásaik.

Házi gyógymódok

kohog2.jpg ()A legtermészetesebb, otthon is elkészíthető köhögés elleni szerek gyógynövényekből és illóolajokból készülnek. Elkészítésük nagyon egyszerű, és mind nagyon hatásos, ezt bizonyítja, hogy már nagyon régóta alkalmazzák őket gyógyításra.

Köhögéscsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító teakeverék

50 g ökörfarkkóró-virág
100 g édeskömény
100 g kakukkfű
100 g majoránna
200 g százszorszépvirág

A gyógynövénykeverékből egy evőkanálnyit három percig kell főzni egy csésze vízben, majd negyed órát állni hagyni, és leszűrni.
Naponta kétszer-háromszor fogyaszd étkezés után, esetleg mézzel édesítve.

Izzasztókúra köhögés ellen

100 g hársfavirág
100 g bodzavirág

A keverékből három evőkanálnyit forrázz le fél liter vízben, és hagyd állni körülbelül húsz percig, majd szűrd le. Ezután facsard bele egy citrom levét, és tegyél bele három kanál mézet, lehetőleg erdeit, és alaposan keverd el. Forrón kell fogyasztani, jól betakarózva, hogy a legjobb hatást érd el. Hamar enyhíti a betegséget. Ha mégis szükséges, következő nap ismételd meg a kezelést.

Illóolajok felhasználása

Ezzel a módszerrel hatásosan enyhíthető a folyamatos köhögési inger. Köhögés csillapítására megfelelő olajok az ánizs, a ciprus, az erdei fenyő, az eukaliptusz, az édeskömény, a kakukkfű, a majoránna, és a rozmaring.

Párologtatás: aromalámpába vagy párologtató edénybe csepegtess 6-8 csepp olajat
Inhalálás: egy liter forrásban lévő vízbe tegyél 2-3 csepp illóolajat, ennek gőzét kell belélegezni
Fürdő: 5-10 csepp olajat keverj el egy kanál tejben vagy mézben, és ezt öntsd a fürdővízbe

Gyógyszermentes gyógyszerek

Ha mindenképpen szeretnél a természetes gyógymódoknál maradni, de azért jobban bízol a bolti készítményekben, akkor is nagyon sok lehetőséged van a köhögés kezelésére.

Dr. Theiss lándzsás útifű szirup

Gyógynövényből készült szirup, mely enyhíti a köhögési ingert, segít feloldani a letapadt nyálkát, és megkönnyíti annak felköhögését. Alkalmazható felső légúti problémák esetén, és dohányosok légútjainak tisztítására. Kapható drogériákban és gyógyszertárakban, 1385 forintért.

Polar Bear balzsamolaj

A távol-keleti aromaterápia jellegzetes hatóanyagait tartalmazza, mint a mentol, a kámfor, a menta, a kajeput és a szegfűszeg-olaj. Alkalmazható légcsőhurut, nátha és köhögés esetén. Használhatod bedörzsölésre a beteg területen, mint az orr alatti rész vagy a mellkas, de készíthetsz belőle borogatást vagy fürdőt is. Megvásárolhatod bio boltokban és drogériákban, ára 230 forint.

Verbena hársfavirág cukor

Hársfavirág kivonattal töltött gyógycukorka. Hatóanyagai alkalmazhatók görcsoldóként, lázcsillapítóként, de főleg légúti megbetegedések esetén, köhögéscsillapító és köptetőként használjuk. Tökéletes megoldás, ha út közben jön rád a köhögés. Kapható áruházakban és drogériákban, ára 149 forint.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X