Főoldal > DIÉTA > Kristálycukor helyett xilit (nyírfacukor)

Kristálycukor helyett xilit (nyírfacukor)

0

Írta:

Mi is az a nyírfacukor? A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. A nyírfacukor fogyasztása önmagában nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással van fogainkra, lúgosítja szervezetünket, nem kell inzulin a hasznosításhoz, gyorsítja az emésztési folyamatokat és […]

Mi is az a nyírfacukor?

A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. A nyírfacukor fogyasztása önmagában nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással van fogainkra, lúgosítja szervezetünket, nem kell inzulin a hasznosításhoz, gyorsítja az emésztési folyamatokat és segíti a kiválasztást.

Felnőttek, gyermekek, cukorbetegek, várandós kismamák, fogyni vágyók és candida-diétán lévők is egyaránt biztonsággal fogyaszthatják.

Nyírfacukor előnyei/tulajdonságai:

  • Enyhíti a természetellenes éhségérzetet
  • Csökkenti a cukor és szénhidrát iránti vágyat
  • Elősegíti az emésztési folyamatokat, gátolja a székrekedést
  • Alacsonyan tartja és segít stabilizálni a vércukorszintet
  • Nem növeli a test inzulin szükségletét
  • Alacsony kalória és felszívódó szénhidrát tartalom
  • Lassítja a fogszuvasodást, a fogkőképződést, csökkenti a lepedékképződést
  • Nem táplálja a kártékony baktériumokat szervezetünkben
  • Igazoltan használható a gombás fertőzések, a Candida esetén is
  • Lúgosító, méregtelenítő hatású
  • Elősegíti a kalcium és B vitaminok felszívódását

A nyírfacukor egy természetes és biztonságos édesítőszer a cukor és a mesterséges szerek mellékhatásai nélkül, külső megjelenésében, ízében megegyezik a cukorral, utóíze nincs.

A cukorhoz képest a xilit 40 százalékkal kevesebb kalóriát és 75 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz. A xilit a vércukorszintet egyenletesen alacsonyan tartja. A rendkívül alacsony, 7-es glikémiás index révén segíthet a megfelelő vércukorszintet fenntartani.
A xilit alacsony GI-je nem csak a normál vércukorszint fenntartásában, hanem a túlevés és az elhízás problémájában is segíthet. Mivel a xilit a szervezetben lassan szívódik fel és alakul át, ezért erősíti a jóllakottság érzését és csökkenti a túlevés veszélyét. Továbbá, mivel a cukornál 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz, a xilit elősegíti a kalóriabevitel csökkentését, ezen keresztül pedig a fogyást.

A mértéktelen cukorfogyasztás egyre több egészségügyi problémát okoz napjainkban. Végre van egy ideális megoldás az egészségünk megőrzésére és az édesség iránti vágyunk kielégítésére. A több mint 1500 tudományos kutatás e témában arra az eredményre jutott, hogy minél többet fogyasztunk a xilitből, annál eredményesebben tudjuk kiiktatni életünkből a cukorfüggőséget.

uj_tablazat.jpg ()A xilit ideális diabetikus édesítőszer, hiszen glikémiás indexe (GI) a cukorénál (répacukor) jóval alacsonyabb.

A glikémiás indexet az alapján határozzuk meg, hogy a szénhidrátok (0-tól 100-ig beosztott skálán) elfogyasztásuk után milyen mértékben emelik meg a vércukorszintet. A magas GI-vel rendelkező élelmiszerek azok, amelyeket a szervezet gyorsan megemészt, hamar felszívódnak, és a vércukorszint jelentős ingadozását idézik elő. Az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek lassú emészthetőségüknek és felszívódásuknak köszönhetően a vércukor- és inzulinszintjének fokozatos emelkedését idézik elő; egészségügyi hasznuk bizonyított.

Minél lassabb a molekula lebomlása, annál alacsonyabb az index értéke. Minél alacsonyabb az index, annál stabilabb marad a vércukorszint. A 70 fölötti index minősül magasnak, az 55 alatti pedig alacsonynak.

A bal oldali táblázat a különböző édesítőszerek glikémiás indexét jelzi:

Vitálkonyha_logo.jpg ()
Egyértelmű, hogy a xilit 7-es GI értéke a szervezet vércukorszintjét alacsonyan tartja, és ezért a test inzulinszükségletét is jelentősen csökkenti

További információk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X