Főoldal > MOZGÁS > Kalóriaégetés kiönnyedén

Kalóriaégetés kiönnyedén

diétakalóriaégetés
0

Írta:

A kemény testedzés meghatározó abban, hogy mennyi kalóriát égetsz el. Ám ha a napod nagy részét munkával töltöd, akkor is energiát fogyasztasz el és ezáltal növelheted az összalapanyagcserédet is. Ne feledd: ha hosszú távon a bevitt kalóriánál kevesebbet használsz el, akkor súlyt fogsz felszedni magadra. Szabadidős tevékenység Elégetett kalória óránként Takarítás 150 kcal Kertészkedés 350 […]

0009529_1.jpg ()

A kemény testedzés meghatározó abban, hogy mennyi kalóriát égetsz el. Ám ha a napod nagy részét munkával töltöd, akkor is energiát fogyasztasz el és ezáltal növelheted az összalapanyagcserédet is. Ne feledd: ha hosszú távon a bevitt kalóriánál kevesebbet használsz el, akkor súlyt fogsz felszedni magadra.

Szabadidős tevékenység

Elégetett kalória óránként

Takarítás

150 kcal

Kertészkedés

350 kcal

Tempós séta

280 kcal

Lépcsőzés

300-400 kcal

Festés és dekorálás

300-400 kcal

Egész napos vásárlás gyalogosan

200 kcal

Salsa

300-400 kcal

Hastánc

200-300 kcal

Mit tehetsz még?

  • Ha fizikailag megterhelő munkát végzel, egész napra tervezd meg az étkezésedet. Állóképességed is javulni fog, ha a kis mennyiségű, rendszeres harapnivalókból jutsz energiához. Mozgás közben folyamatosan pótold a folyadékot – cukormentes italokat fogyassz!
  • Sose legyél éhes. Ne halaszd el az étkezést csak azért, mert túlságosan elfáradtál!
  • A mozgást követően fél óra múlva kapj be valamilyen magas glikémiás indexű (GI) szénhidrátban gazdag ételt, amely hamar pótolja az elvesztett energiát és gyorsan felszívódik (pl. héjában sült burgonya, sovány tejjel készített burgonyapüré vagy cukormentes energiaital)
  • Kerüld a nassolást: édességek helyett fogyassz friss gyümölcsöt, maréknyi aszalt gyümölcsöt, sárgarépát vagy gabonapelyhet félzsíros tejjel. Ne a főétkezés helyett részesítsd előnyben a nassolnivalókat!

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X