Főoldal > MOZGÁS > Így maradnak karcsúak a francia nők

Így maradnak karcsúak a francia nők

diétafogyókúrafranciakalória
0

Írta:

Számos kutatás bebizonyította, hogy a francia emberek kevésbé hajlamosak az elhízásra, mint más európai országok, vagy akár az Amerikai Egyesült Államok lakói. A francia nők titka nem ördöngösség: csupán a mennyiségre és a minőségre kell odafigyelned neked is! Öt tippünk segíthet, ha szeretnél te is olyan karcsú és légies lenni, mint Juliette Binoche vagy Audrey […]

Számos kutatás bebizonyította, hogy a francia emberek kevésbé hajlamosak az elhízásra, mint más európai országok, vagy akár az Amerikai Egyesült Államok lakói. A francia nők titka nem ördöngösség: csupán a mennyiségre és a minőségre kell odafigyelned neked is!
Öt tippünk segíthet, ha szeretnél te is olyan karcsú és légies lenni, mint Juliette Binoche vagy Audrey Tatou!

1. tipp - Minden étkezésnek add meg a módját!
A franciák még ma sem járnak szívesen gyorsétterembe – az étkezéseikre leginkább otthon vagy színvonalas éttermekben kerítenek sort. A franciák napirendjében nagyon fontos szerepe van az ebédnek. A délben, csak futtában bekapott hamburger helyett legalább két fogásból álló ebédet esznek: előételt, párolt vagy grillezett húst sok zöldséggel, ezt általában a sajttál és a desszert követi.
A franciák nemcsak ünnepnapokon és vendégfogadáskor adják meg a módját az étkezésnek – náluk az asztalról sosem hiányozhat a ropogósra keményített abrosz, a porcelán étkészlet és az ízlésesen hajtogatott szalvéta.

0012616_2.jpg ()

2. tipp – Egyél lassabban és kevesebbet!
Az ételek gazdag választéka még nem jelenti azt, hogy a franciák mindenből degeszre ennék magukat. A francia nők csak kis adagokat tesznek a tányérjukra, és az első pár falat után abba is hagyják az evést – mondván, hogy úgyis az első néhány harapás a legízletesebb. Bármit eszel is, 20-25 dekagrammnyi ételnek elégnek kell lennie ahhoz, hogy jóllakj!
Ahhoz, hogy az étkezés igazi örömforrás legyen, nemcsak kevesebbet, de lassabban is kell enned. Az öt perc alatt behabzsolt szendvicsek után két órával máris éhes leszel, ám ha lassan, élvezettel eszel, akkor az éhségérzet a kevesebb táplálék ellenére is jóval később jelentkezik majd.

3. tipp - Borban az igazság
A franciáknál a borfogyasztás az étkezés természetes része. Az ebédhez és vacsorához is szívesen elfogyasztanak egy pohár jó minőségű, az étel ízével harmonizáló vörös- vagy fehérbort – a részegség azonban meglehetősen ritka náluk.
A titok nyitja a mértékletesség. Több kutatás bizonyítja, hogy a mindennapos, mérsékelt borfogyasztás csökkenti a rák, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. A más országokban (például nálunk is) szokásos hétvégi nagy „ivászatok” ezzel szemben semmiképpen sem tekinthetők egészségesnek – az alkohol nemcsak az agysejteket pusztítja és a vizet vonja el a szervezetünkből, de rengeteg felesleges kalóriát is jelent.

4. tipp – Bánj óvatosan a kávéval!
Amikor a barátnőiddel beültök egy cukrászdába, vagy egy ismerősöddel találkozol a közeli gyorsétteremben, talán nem is gondolsz arra, hogy a karamellás-csokis-tejszínes kávékülönlegességek mennyi cukrot és kalóriát tartalmaznak!
A franciák a kávét nem desszertként fogyasztják. Csak felhajtanak egy kisadag eszpresszót vagy tejeskávét – az álmosságot ugyanis egy kis adag kávéval is el lehet űzni. Ha egy kis édességre vágynak, a francia nők inkább bekapnak egy kocka étcsokoládét vagy elnyalogatnak egy gombóc fagyit – az édesség utáni vágy ettől máris elmúlik, ám így jóval kevesebb kalóriát fogyasztanak.   

5. tipp – Mindenből csak a legjobbat!
Ha az ételekről van szó, a franciák nem garasoskodnak! Bár nem tagadnak meg maguktól semmi finomságot, tudják, hogy a jobb minőségű csokoládéból, borból vagy sajtból kevesebb is elég az élvezethez.
A főleg finomított cukorból és lisztből készült, magukat „etető” kekszek és sós rágcsálnivalók helyett ne sajnáld a pénzt a drágább, különlegesebb finomságokra – ez a trükk már csak azért is beválik, mert a méregdrága svájci vagy belga csokoládéból biztosan nem lesz kedved egyszerre egy táblával befalni…


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X