Főoldal > DIÉTA > A 6 legjobb fogyókúrás étel édesszájúaknak

A 6 legjobb fogyókúrás étel édesszájúaknak

diétaédességétkezésfogyásgasztrohízásnassolástáplálkozás
0

Írta:

Az édes ételeknek általában igen negatív a megítélésük, ha az egészséges táplálkozás kerül szóba. Nem csoda, hiszen többségük igazi cukorbomba, ráadásul tele vannak tömve kimondhatatlan nevű vegyi anyagokkal, a hízást pedig garantálják. Léteznek azonban olyan édességek is, amelyek segítik, hogy elérd az áhított testsúlyod. Iktasd be a következő rost- és fehérjedús finomságokat, és nassolj bűntudat nélkül!

 

1. Étcsokoládé

Mindenki tudja, hogy az étcsokoládé táplálkozástani szempontból jóval előnyösebb, mint tejes társa, ugyanis sokkal több antioxidánst, de jelentősen kevesebb cukrot tartalmaz. A magas kakaótartalmú csoki ráadásul tele van egyszeresen telítetlen zsírsavakkal (MUFA), amelyek segítségével könnyedén felveheted a harcot a rád törő farkasétvággyal. A MUFA-ban gazdag diéta bizonyítottan segít megelőzni a makacs hasi zsír lerakódását is.

2. Görög joghurt

Akár fahéjjal, egy kanálnyi mézzel, cukrozatlan kakaóporral vagy épp gyümölccsel fogyasztod, a görög joghurt kiváló kalciumforrás, amely támogatja az egészséges és sikeres fogyókúrát. Ráadásul azért is megéri a görög joghurtot választani a normál változattal szemben, mert kétszer annyi fehérjét tartalmaz, így remekül telít és segíti az izomépítést.

3. Fagyasztott banán

Tudtad, hogy a rostban gazdag banán még édesebb, ha fagyasztva fogyasztjuk? Bár magas cukortartalma miatt nem igazán zsírégető gyümölcs, a benne található kálium segít a szervezetnek feldolgozni a nátriumot. Ha állandóan puffadsz, próbáld meg a banánt, ugyanis lehet, csak a túlzott nátriumbevitel miatt nem lapos a hasad.

fogyastrukk2.jpg ()

4. Pirított csicseriborsó fahéjjal és mézzel

A csicseriborsó nagyszerű rost- és fehérjeforrás. Az Obesity friss tanulmánya szerint fogyasztása után 31%-kal érezhetjük magunkat jóllakottabbnak, mintha kihagynánk ezt a csemegét. Fogyaszd fahéjjal, hiszen ez a csodafűszer csökkenti a vércukorszintet, így elkerülhető vele az ételek utáni sóvárgás. Tedd be a csicseriborsót 200 fokos sütőbe 30-40 percre, ha aranybarnára sült, forgasd meg mézzel és fahéjjal, és kész is a mennyei ropogtatnivaló. 

5. Bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsök a legjobb antioxidáns-források. Ráadásul gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkeznek, amely kulcsszerepet játszik a fogyásban, mivel egy friss tanulmány szerint a szervezetben levő gyulladások kapcsolatba hozhatók a hízással. Magas rost- és alacsony kalóriatartalmúk miatt kiváló wellness nasik.

6. Fahéjas popcorn

Vaj és só nélkül a popcorn is lehet egészséges ropogtatnivaló, mivel nem tartalmaz túl sok kalóriát, rostot viszont annál inkább. Forgasd meg a popcornt vércukorszintet szabályozó fahéjban, amely édessé varázsolja kedvenc mozis ételed és lendületet ad a fogyókúrádnak.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X