Főoldal > DIÉTA > 7 tuti tipp, hogy ne legyél állandóan éhes

7 tuti tipp, hogy ne legyél állandóan éhes

diétaéhségétkezésétvágyfogyásgasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Először is figyeld meg, és alakítsd át a napi szokásaidat, hogy megfékezd az éhséged. Ha követed a tippjeinket, természetes módon csökkentheted az étvágyad.

 

1. Igyál több vizet

Nagyon sok ember összetéveszti az éhséget a szomjúsággal. Ha mindig van nálad egy üveg víz, kortyolj belőle folyamatosan, és máris nem nassolsz feleslegesen.

2. Mozogj

Felejtsd el, hogy a mozgás növeli az étvágyat! Épp ellenkezőleg: csökkenti azt! Még egy ok, hogy kelj fel a fotelből és menj el például futni.

ehseg2.jpg ()3. Ne hagyd ki a reggelit

Ha nem eszel reggel, a nap folyamán sokkal több kalóriát fogsz magadhoz venni, mint amennyi szükséges lenne. Az evés legyen az egyik első teendőd, amikor felkelsz reggel, ettől beindul az emésztésed, és megkíméled magad akésőbbi kínzó éhségtől, ami miatt a nap folyamán a kelleténél többet és összevissza eszel majd.

4. Töltsd fel magad fehérjével

A fehérje egész napra ellát energiával, valamint telít is. Egyél sovány húsokat  ebédre vagy vacsorára!

5. Tarts teaszünetet

Az étkezés befejezését követő teázás nemcsak egy rituálé, hanem nagyon jó szokás például a ráncok ellen. Emellett egy csésze finom forró tea segít, hogy tovább érezd magad jóllakottnak, ha pedig zölt teát iszol, még fel is élénkíted magad.

6. Legyél őszinte

Általában nassolsz ha unatkozol vagy ha ideges vagy? Próbálj meg felhagyni ezzel a rossz szokással, vagy édesség és rágcsa helyett egyél gyümölcsöt!

7. Egyél rendszeresebben

Egy vagy két étkezés naponta a katasztrófával egyenlő, egyél legalább ötször egy nap! Ha gyakrabban és kisebb adagokat eszel, jobban kordában tudod tartani az étvágyadat is. 

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X