Főoldal > DIÉTA > Így nyerheted vissza szülés után az alakodat!

Így nyerheted vissza szülés után az alakodat!

diétaegészségfitneszkismamaterhes
0

Írta:

A gyermekáldás fantasztikus dolog és talán az egyik legszebb időszak egy nő életében. Viszont szembe kell n&

A gyermekáldás fantasztikus dolog és talán az egyik legszebb időszak egy nő életében. Viszont szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy testünk megváltozik, bőrünk veszít rugalmasságából. A kisbabával sajnos felesleges zsírpárnákat is kapunk ajándékba, amit egy idő után már nagyon nehéz elfogadni. A most következőkben bemutatjuk a hollywoodi sztárok féltett titkait, melyekkel az újdonsült anyukák gyorsan visszanyerhetik fittségüket!

A test és a lélek harmóniája nagyon fontos minden ember számára, egy nőnek pedig különösen lényeges, hogy miután anya lett, ugyanúgy vonzó nőnek is érezze magát egyúttal. Kezdetben csak a sztárok számára volt elengedhetetlen, hogy alakjukat minél előbb visszanyerjék a szülés után, de ma már minden nőnek megvan a joga és lehetősége, hogy kismamaként is fantasztikusan nézzen ki. Íme néhány hatékony tipp hozzá, amit érdemes megfogadni!

Csodatévő szuperételek

Az újdonsült anyukák számára létszükséglet, hogy szervezetük megkapja a maximum tápanyagokat. Gwyneth Paltrow régóta nagy rajongója a szuper ételekkel végzett diétának, a gyönyörű színésznő csak úgy, mint Victoria Beckham ijesztő gyorsasággal szabadult meg a terhesség alatt felszedett kilóktól. Fontos, hogy olyan ételeket válassz, melyek tápanyagban gazdagok, de kevés kalóriát és zsírt tartalmaznak, mint például a hal. A tej és a joghurt szintén szuperételnek számítanak, mivel kalciumban gazdagok, így biztosítják az erős csontokat. Persze a fehérjéről se feledkezz meg, a sovány csirkehús és a bab kitűnő erre a célra.

terhes2.jpg ()Korrigáld a testtartásod!

Egész egyszerűen megfogalmazva a test sokkal jobban működik, ha ügyelsz a helyes testtartásra, és ez igaz a medencefenékre is. A rossz testtartás a terhesség gyakori velejárója – a gond az, hogy szülés után is megmarad a rossz testtartás, és emiatt a medencefenék működése is gyengülhet. Tehát még egy ok arra, hogy kihúzzuk magunkat!

Természetes olajok a mellek védelmében

Aggodalomra nincs ok, amennyiben nem volt kóros súlynövekedés, a mellek visszanyerik szülés után idővel eredeti alakjukat. Fontos azonban, hogy már a babavárás alatt is akár természetes olajokkal ápoljuk a melleket, ezzel ugyanis megelőzhető a striák, azaz csíkok kialakulása. Emellett ne feledkezzünk el különböző mellfeszesítő gyakorlatokat végezni.

A megfelelő edzésforma

„Az edzők számára kihívást jelent az anyukák edzése. Az erő, az izmok funkciója, az izomtónus és az energia visszaszerzése közben a terhesség alatt lerakódott zsírkészletek letornázása is feladat. Emiatt hatékony, gyors, ugyanakkor nem kimerítő megoldásra van szükség. A vibrációs tréning természetes izomstimulációja tökéletes megoldás erre. A hát- és deréktáj stabilitás visszaállítására összpontosító teljes test vibráció úgy edz, hogy közben az alváshiányos, nem igazán ráérő és kevés energiával bíró anyukák esetében felgyorsítja az edzést. Sok kismama szeretne megszabadulni a lerakódott zsírtól, szeretné magát újra energikusnak érezni, de egyszerűen nem ér rá edzeni. A vibrációs tréning gyors (max. 30 perc), hatékony, és a problémákat együttesen kezelő edzési módszer, mely a szülés utáni problémás területekre koncentrál, azaz a hasra, az alhasi izmokra és a zsírmennyiség csökkentésre. Ráadásul ezt az edzésformát már a szoptatás ideje alatt is el lehet kezdeni!”- árulta el Csuka Joli, vezető edző.

Edzésnél ügyelj a helyes légzésre!

Belégzéskor a bordák területére szívd a levegőt. A helytelen légzés olyan nyomást gyakorolhat a gyenge izmokra, aminek azok nem tudnak ellentartani. A kezdő kismama mindenképpen a legalacsonyabb rezgéssel kezdjen edzeni, visszafogott munka/pihenő aránnyal. 30 Hz, 30 mp beállítás megfelelő. Ahogyan aztán erősödsz nő majd a kitartásod is, úgy lehet fokozni a rezgést és átállni a standard beállításokra.

Intimtorna a szülés utáni inkontinencia ellen

Megdöbbentő adat, de a lakosság 20-30%-a szenved inkontinenciától, a probléma nem ritkán a terhesség során, illetve szülés után jelentkezik. A terhesség ideje alatt, a testben lejátszódó változások növelik a medencefenék izmaira ható nyomást. A szülés során pedig ezek még tovább nyúlnak. Így a meggyengült tartóizmok nem képesek teljes mértékben visszatartani a vizeletet, ha a hólyag nyomás alá kerül, pl. tüsszentés közben. Szerencsére ez az állapot nem tart örökké, bár néha csak hónapok múlva múlik el, épp ezért érdemes kiemelt figyelmet szentelni neki.

Már a terhesség alatt érdemes elkezdeni az intimtornát! A gyakorlatok segítenek a hüvelynek összébb húzódni, erősebbé válni, és persze nem utolsó sorban az inkontinencia is megelőzhető vele. Ha erős a fenékizom az segíti a helyes testtartást és a megfelelő medencefenék „üzemelést”. Ha gyenge a farizom, akkor könnyebben visszacsúszunk a rossz pozitúrába. A vibrációs tréning segít az inkontinencia problémák megszüntetésében, a belső izmok tónusának visszaállítása által, és a medence izomzatának erősítésével. A vibrációs hatást kombinálhatod különböző tornagyakorlatokkal, többek között speciális gátizom tréninggel.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X