Főoldal > DIÉTA > A 6 legjobb fogyasztó tavaszi étel

A 6 legjobb fogyasztó tavaszi étel

diétaétkezésfogyásfogyókúragyömbérkorianderpadlizsánspenóttáplálkozászsírégető
0

Írta:

Ezeket edd tavasszal, hogy hozzájárulj a fogyásodhoz!

Szilva

Meglepő, de igaz, a hizlalónak titulált édes, lédús szilva tele van rosttal, amely megduzzad a bélben, ezáltal gyorsan elfojtja a ránk törő farkasétvágyat. Fogyassz belőle napi 2-3 szemet, és megerőltetés nélkül több mint 20%-kal csökkentheted a kalória-beviteled. Mellékesen megemlítendő, hogy olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek védik a szem egészségét, és megelőzik a makula degenerációt, amely vaksághoz vezet.

Nashi körte

Az ázsiai körtének is nevezett zamatos gyümölcs egyesíti az alma formáját és ropogósságát a körte ízével és aranysárga színével. Egy kutatás eredménye szerint, ha a reggelihez napi egy nashi körtét megeszünk, 190 kalóriát spórolhatunk naponta, amely éves szinten már 7 kiló mínuszt jelent. A szokatlan gyümölcs rágásával és gazdag ízélménnyel nyugtatja a hipotalamuszt, az agy azon területét, amely a kínzó éhségérzetért és az ételek iránti sóvárgásért felelős.

Bébispenót

Ha erős íze miatt nem rajongsz a spenótért, próbáld ki a bébispenótot! Meglepően enyhe, ráadásul sokkal könnyebb elkészíteni, mivel nem kell leszedegetni a szárát. Gazdag lipoic acidban, egy olyan antioxidánsban, amely a vércukrot és a zsírt a sejtekbe irányítja, így energiaként használódnak fel, ahelyett, hogy a zsírszövetekben raktározódnának el.

spenot2.jpg ()

Padlizsán

A padlizsán olyan lila héjú bogyótermés, amely minden diétázó álma. Egy bögrényi mindössze 20 kalóriát, nagyon kevés cukrot és sok izomnövelő fehérjét és káliumot tartalmaz. A híres francia fogás, a ratatouille (“lecsó”) alapanyaga, de az olasz rakott padlizsán is méltán népszerű. Próbáld ki grillezve, sütve, hirtelen sütve vagy párolva is.

Gyömbér

Csak egy teáskanál friss gyömbérre van szükséged, hogy kétszer olyan gyorsan jóllakottnak érezd magad. A gyömbérben ugyanis két erőteljes étvágy-gyilkos van: a gingerol és a zingibain. Ráadásul csodás gyulladáscsökkentő is, így napi fogyasztása tompítja a fájdalmat és a duzzanatot.

Koriander

Ez a tavaszi fűszer, amely a salsától a salátákig szinte bármihez adható, a diétázók titkos fegyvere. Fél csésze friss koriander csupán egyetlen kalóriát tartalmaz, így élvezetes ízt adhatsz az életeidnek zéró bűntudattal. Egy amerikai kutatás bebizonyította, hogyha a zsíros ízesítők helyett olyan fűszernövényeket adsz az ételekhez, mint a koriander, 5 kilótól szabadulhatsz meg egy év alatt.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X