Főoldal > DIÉTA > Extra finom, extrán karcsúsít

Extra finom, extrán karcsúsít

táplálkozás
0

Írta: and

A napfényes Hawaii-ról: ananászos sonkasaláta     Hozzávalók (4 főre): •  &

A napfényes Hawaii-ról: ananászos sonkasaláta
   
Hozzávalók (4 főre):

•    1 friss ananász
•    2 savanykás alma
•    1 citrom leve
•    25 dkg főtt, füstölt pulykacomb
•    4-5 evőkanál majonézes torma
•    3 evőkanál tejföl
•    fél csokor kapor vagy petrezselyem
•    fél fej saláta
•    csipetnyi só

Elkészítés:

Az ananászt és az almát meghámozzuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk citromlével. A sonkát és a salátát vékony csíkokra vágjuk, majd elkészítjük a mártást. Ehhez a tormát, a kaprot/petrezselymet, a tejfölt és a sót jól összedolgozzuk, majd mindent finoman összekeverünk, és tálaljuk.

Frissen, akár a csivitelő fülemüle: madársaláta

Hozzávalók (4 főre):

•    4 maréknyi rukkola és madársaláta
•    10 dkg kék penészes sajt, felaprítva
•    2 narancs
•    2 evőkanál olívaolaj
•    5 dkg durvára vágott dió

Elkészítés:

A salátaféléket jól megmossuk, és egy tálba helyezzük. Rászórjuk a felaprított sajtot, majd rátesszük a cikkekre szedett narancsot is. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk dióval. Frissen tálaljuk.

raksali2.jpg ()Egzotikus: mangós ráksaláta

Hozzávalók (4 főre):

•    40 dkg tisztított garnélarák
•    2 evőkanál vaj
•    só, tört színes bors
•    2 érett mangó
•    2 kis fej lilahagyma
•    1 lime leve
•    2 kisebb chilipaprika
•    20 szem fekete olívabogyó
•    1 csokor friss koriander
•    4 maréknyi zöldsaláta-mix

Elkészítés:

A tisztított garnélát forró vajon megforgatjuk, közben sózzuk, borsozzuk, a salátamixet alaposan megmossuk. A mangót, a lilahagymát, az olívabogyókat és a koriandert kisebb darabokra vágjuk, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a lime levével ízesítjük. Hozzáadjuk a chilit és a garnélát, végül tálaljuk.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Wellness magazinban!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X