Főoldal > DIÉTA > 7 étel, ami garantáltan jókedvre derít

7 étel, ami garantáltan jókedvre derít

depressziótáplálkozásvidámság
0

Írta:

Reggelik Teljes kiőrlésű gabonából készült gabonapehely zsírszegény tejjel, áfonyával A

Reggelik

Teljes kiőrlésű gabonából készült gabonapehely zsírszegény tejjel, áfonyával

A lehangoltság ellen

A gabonapehellyel ráerősítesz a B-vitamin bevitelre, amelyről kimutatták, hogy elengedhetetlen a jó mentális egészséghez. A napi legalább egy pohár tej elkortyolásával nemcsak a csontjaid erősíted, de a depresszióra is kevésbé leszel hajlamos. És azok a kis áfonyák pedig messzire elűzik a szomorúságot.

Banános, mandulás, lenmagos smoothie

A lehangoltság és a stressz ellen

Akár  munkába menet is felhörpintheted ezt a fenséges smoothie-t, ami csodákat tesz a hangulatoddal és az ízlelőbimbóiddal. A banánban lévő kálium szuper stresszüző, a mandula és a lenmag pedig nagyszerű forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekkel leküzdhető a rosszkedv.

salad2jo.jpg ()Saláták

Lazacos saláta balzsamecettel

A lehangoltság ellen

Ha rád tör a borús hangulat, egy kis hal a segítségedre lehet. A lazachúst, ami bővelkedik omega-3 zsírsavakban, spékeld meg nagy adag ropogós salátalevéllel és öntsd nyakon egy kis balzsamecettel. A halban lévő omega-3 zsírsavak bizonyítottan orvosolják a depresszió tüneteit. Ha valami mást szeretnél sima saláta helyett, válts spenótlevelekre, amelyek „jókedvet hozó” B-vitamint rejtenek magukban.

Céklás, citromos avokádó saláta

Energiával tölt fel

Ez a csodás „ötvözet” nemcsak az asztal éke lehet vidám színeivel, de a hangulatod is egy csapásra jobbá teszi. Egy tál cékla a benne lévő létfontosságú vitaminokkal, ásványi anyagokkal járul hozzá ahhoz, hogy boldogabbnak érezd magad, míg a citrusfélékben lévő C-vitamin energiával tölti fel a tested. A citrom flavonoidjai pedig áldásos hatással vannak az agyra. Ha rossz napod van, gyorsan üsd össze ezt a finomságot!

Főételek

Barna rizs és fekete bab

Lehangoltság és idegesség ellen

A bab nemcsak a szívnek tesz jót – az elmének is szüksége van rá, hiszen a benne lévő szelén az agy számára létfontosságú. A barna rizs pedig úgy tudja képletesen feldobni a hangulatod, hogy szabályozza a szerotonin szintjét.

Pulyka burger édes krumpliból készült sült krumplival

Lehangoltság és idegesség ellen

Lépj túl a hagyományos hamburger-sült krumpli kombón ezzel a duóval, ami a hasadra és az agyadra nézve sem megterhelő. A pulykában lévő triptofán növeli a szerotonin szintjét ez egy olyan neurotranszmitter, ami a hangulatot szabályozza. Emellett az édes krumpli telis-tele van B-vitaminnal. Olívaolajban süsd ki az extra omega-3 zsírsavért!

Desszert

Csokis chia magos puding

Lehangoltság és idegesség ellen

A chia magnak és a csokinak hála ez a verzió jóval táplálóbb hagyományos társainál, hiszen bővelkedik a már korábban is említett omega-3 zsírsavakban. Negyed csésze chia magot keverj össze háromnegyed csésze mandulatejjel. Önts hozzá egy kanál kakaóport és egy teáskanál barnacukrot. Legalább 30 percig hagyd állni, vagy egészen addig, amíg a keverék besűrűsödik. Még egy kicsit kevergesd, és már fogyaszthatod is!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X