Főoldal > DIÉTA > A 3 legfinomabb diétás saláta gyümölccsel

A 3 legfinomabb diétás saláta gyümölccsel

gyümölcsnyárreceptsaláta
0

Írta:

Ebben a nagy melegben biztosan neked sincs kedved főzőcskézni. Készítsd el pár perc alatt az alábbi kalóriaszegény finomságokat! Rukkolás-epres saláta Ez a saláta páratlan kulináris élvezetet nyújt, miközben remek diétás fogás is. Az eper gyorsítja a zsírégetést, a rukkola pedig remekül salaktalanít, és ellátja a szervezetet C- és B-vitaminokkal. Az olívabogyó és a dió gondoskodik […]

Ebben a nagy melegben biztosan neked sincs kedved főzőcskézni. Készítsd el pár perc alatt az alábbi kalóriaszegény finomságokat!

Rukkolás-epres saláta

Ez a saláta páratlan kulináris élvezetet nyújt, miközben remek diétás fogás is. Az eper gyorsítja a zsírégetést, a rukkola pedig remekül salaktalanít, és ellátja a szervezetet C- és B-vitaminokkal. Az olívabogyó és a dió gondoskodik arról, hogy telítetlen zsírsavakban se szenvedjen hiányt a szervezeted.

Hozzávalók:

20 dkg rukkola
25 dkg eper
6 szem fekete olívabogyó
1 evőkanál mustár
1 evőkanál vörösborecet
pár szem dió

A rukkolát mossuk át alaposan, és csepegtessük le, hogy ne ázzon át tőle a saláta. Szeleteljük fel a többi hozzávalót: az epreket negyedeljük, a fekete olívabogyókat pedig kis karikákra vágjuk, majd hozzárakjuk őket a rukkolához. Közben keverjük össze az öntet hozzávalóit: a mustárt és a vörösborecetet. Adjuk hozzá a salihoz, majd szórjunk a saláta tetejére a diódarabkákat.

Kalóriatartalom/adag: 305 kcal

fetasalad.jpg ()Fetás dinnyesaláta

Ez a saláta remekül gyorsítja az anyagcserét és kitűnő, könnyű csemege a kánikulában. A kalóriaszegény görögdinnye (29 kcal/100 g) 95% vizet tartalmaz, így kellemesen hűsít és méregtelenít, míg a feta sajt igazi fehérje- és kalciumbomba.

Hozzávalók:

40 dkg dinnye (a súly héj nélkül értendő)
20 dkg fetasajt
1 kisebb fej lilahagyma
friss citromlé
bazsalikom

Egy fej lilahagymát felszeletelünk, majd a dinnyét és a fetát felkockázzuk. A hozzávalókat összekeverjük, rácsepegtetjük a friss citrom levét, friss bazsalikomot tépdesünk rá, majd összeforgatjuk a salátát.

Kalóriatartalom/adag: 240 kcal

Vargányás-ribizlis saláta

Az ízletes vargánya, amelyet úri gombának is hívnak, kalóriaszegény, rostban gazdag, és helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. A ribizli az egyik legjobb C-vitamin-forrás, de leginkább zsírégető tulajdonsága miatt szeretjük. 

Hozzávalók:

25 dkg vargánya
4 marék rukkola
3 marék ribizli
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
balzsamecet

A vargányát vágjuk vastagabb szeletekre, majd süssük át olívaolajon, egy gerezd fokhagymával. A megmosott, lecsepegtetett rukkolához keverjük a már kicsit lehűlt vargányát és rátesszük a gurulós ribizliket. Öntsük le kevés balzsamecettel és kész is.

Kalóriatartalom/adag: 110 kcal


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X