Főoldal > DIÉTA > Top 7 kalóriaspóroló tipp

Top 7 kalóriaspóroló tipp

energiakalóriakevesebbspóroltipp
0

Írta:

Fogyókúra alatt sem kell semmit megtagadnunk magunktól, csak válasszunk kalóriaszegényebb alternatívát a megszokott, hizlaló ételek, italok helyett.

 

Majonéz helyett mustár: – 212 kalória

Majonéz helyett egyél mustárt az ételekhez, így rengeteg kalóriát takaríthatsz meg. 4 evőkanál majonéz 292 kalória, míg ugyanennyi mustár csupán 80 kalória. Ezzel a kis cserével akár két virsli energiatartalmát takaríthatod meg teljesen.

Szalámi helyett csirkemellsonka: – 172 kalória

Nem mindegy, hogy milyen felvágottat eszel. Négy szelet szalámi 240 kalória, míg ugyanennyi csirkemellsonka csak 68 kcal. A megtakarított 172 kalóriából már meg is van a hozzávaló magvas, teljes kiőrlésű kiflid, így a szendvicsről sem kell lemondanod.

Túrós rétes helyett túró rudi: – 411 kalória

Ha túrós édességre vágysz, a pékség helyett inkább a tejpult felé vedd az irányt, és kapj fel egy rudit. A 30 grammos túró rudi csak 89 kalóriát tartalmaz, míg egy túrós rétes akár 500 kalóriával is megemelheti a napi kalória-beviteled. A 411 kalóriányi különbség igen jelentős – egy teljes étkezésnyi energiamennyiség.

Sült krumpli helyett főtt krumpli: – 250 kalória

A krumplit sem kell száműznöd az étrendedből, amikor fogyózol, csak az elkészítési módjára ügyelj. A burgonya remek rost- és vitaminforrás, segíti az emésztést, csak a zsírban való sütés teszi hizlalóvá. Egy adag sült krumpli 420 kcal, ha viszont köretnek inkább főtt krumplit kérsz, akkor csak 170 kalóriával kell számolnod.

sporolas2.jpg ()

Forró csoki helyett tejeskávé: – 280 kalória

A kávé nemcsak azért jobb választás, mert a benne levő koffein felpörgeti az anyagcserét, energiatartalma is jóval kevesebb, még akkor is, ha nem feketén, hanem tejjel szereted. Egy bögre tejeskávé, cukor nélkül, 100 kalória, míg ha forró csokit kortyolsz, 380 kalóriát viszel be a szervezetedbe. A fennmaradó 280 kalóriából még egy desszertet is megengedhetsz magadnak a meleg ital mellé. Jó választás, ugye?

Trappista helyett mozzarella sajt: – 170 kalória

A salátádra, a rakott ételekre, a pizzára és a tésztákra a hagyományos trappista helyett rakj mozzarellát! A trappista sajtból, ha 100 grammot lereszelsz, 380 kalóriával növeled az étel energiatartalmát, míg ha mozzarrellát adsz hozzá, akkor csak 210-zel. Ráadásul, az olaszos ízekhez jobban is illik a mozzarella.

Tejföl helyett joghurt: – 171 kalória

A tejföl központi szerepet tölt be a magyar konyhában, ám még a zsírszegényebb változata is hizlal. Az ételekre tejföl helyett rakj inkább joghurtot, így sok zsírt és kalóriát spórolhatsz meg. Egy pohárnyi zsírszegény (!) tejföl 260 kalória, míg 150 gramm joghurt csak 89 kalória.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X