Főoldal > DIÉTA > Fogyj rostokkal – próbáld ki a leghatékonyabb karcsúsító turmixot!

Fogyj rostokkal – próbáld ki a leghatékonyabb karcsúsító turmixot!

gyümölcsrostturmix
0

Írta: and

Eszel egy nap körülbelül 25 gramm rostot? Egy amerikai kutatás kimutatta, hogy legtöbben csak napi 15 grammot fogyasztunk. Márpedig azok az emberek, akik 10 grammal több rostot fogyasztanak, többet fogynak és a derékbőségük is csökken. Próbáld ki az alábbi turmixot, hogy biztosan hozzájuss a napi ajánlott mennyiséghez! Íme, néhány ok, hogy helyet kapjon a fűszeres […]

Eszel egy nap körülbelül 25 gramm rostot? Egy amerikai kutatás kimutatta, hogy legtöbben csak napi 15 grammot fogyasztunk. Márpedig azok az emberek, akik 10 grammal több rostot fogyasztanak, többet fogynak és a derékbőségük is csökken. Próbáld ki az alábbi turmixot, hogy biztosan hozzájuss a napi ajánlott mennyiséghez!

turmix2.jpg ()Íme, néhány ok, hogy helyet kapjon a fűszeres almaturmix az étrendedben:

–    A tejsavó fehérje egyedülálló bioaktív vegyületeket tartalmaz, amelyekről kimutatták, hogy lassítja a zsírlerakódást, miközben fokozza a zsírégetést és építi az izomtömeget.
–    Az ásványvíz segít a salakanyag eltávolításában. A hatása különösen áldásos, ha magas rosttartalmú ételekkel párosítjuk.
–    Az almahéj olyan nem oldódó rostokban gazdag, amelyek nagyjából változatlan formában képesek áthaladni az emésztőrendszeren, egészségesen tartva a bélrendszert és megőrizve a derekad karcsúságát.
–    Az aszalt szilva nagy mennyiségű oldható rostot tartalmaz, ami a teltségérzet biztosításával bizonyítottan hosszú ideig képes kordában tartani a vércukorszintet, így rendszeres fogyasztásával megelőzhető a túlevés is.
–    A natúr mogyoróvaj koleszterinmentes és olcsó fehérjeforrás.
–    Már egy evőkanál őrölt fahéj ugyanannyi antioxidánst tartalmaz, mint 2 deci szőlőlé.
–    A friss gyömbér segít az izomfájdalmak enyhítésében.
–    A kardamom cineol tartalmának köszönhetően erős fertőtlenítő tulajdonságokkal bír, semlegesíti a rossz leheletet okozó baktériumokat a szájban.

Fűszeres almaturmix
5 perc alatt elkészíthető

Hozzávalók egy adaghoz:
1 kimagozott, fagyasztott, kis méretű alma apróra vágva (a héja is)
1/4 csésze szárított, kimagozott, fagyasztott aszalt szilva
1 evőkanál natúr mogyoróvaj
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál aprított, friss gyömbér
1/2 teáskanál őrölt kardamom
1 kanál vaníliás tejsavó fehérjepor
3/4 csésze hűtött ásványvíz

Elkészítése:
Rakd az összes hozzávalót egy turmixgépbe és keverd simára!

Tápanyagtartalom adagonként:
390 kalória, 9 g zsírtartalom, ebből 2 g telített zsír, 0 g transz-zsír, 35 mg koleszterin, 50 mg nátrium, 60 g szénhidrát, 10 g rost, 37 g cukor, 22 g fehérje és 1 mg vas


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X