Főoldal > DIÉTA > Fogyj a legfinomabb tavaszi gyümölcslevesekkel!

Fogyj a legfinomabb tavaszi gyümölcslevesekkel!

egyszerűgyümölcsgyümölcslevesrecept
0

Írta: and

Egyszerű és finom, a klasszikus gyümölcsleves 1 üveg magozott meggybefőtt1 üveg őszibarackbefőtt1 üveg körtebefőtt4-5 darab szegfűszeg1 fahéjrúdcukorfőzőtejszínliszt A gyümölcsbefőttek levét öntsd össze egy lábosban, és tegyél hozzá ugyanannyi vizet, majd dobd bele a fahéjrudat, és a szegfűszeget. Először forrald fel, majd adj hozzá cukrot ízlés szerint. Egy kis tálban körülbelül két deciliter főzőtejszínt keverj el […]

Egyszerű és finom, a klasszikus gyümölcsleves

1 üveg magozott meggybefőtt
1 üveg őszibarackbefőtt
1 üveg körtebefőtt
4-5 darab szegfűszeg
1 fahéjrúd
cukor
főzőtejszín
liszt

A gyümölcsbefőttek levét öntsd össze egy lábosban, és tegyél hozzá ugyanannyi vizet, majd dobd bele a fahéjrudat, és a szegfűszeget. Először forrald fel, majd adj hozzá cukrot ízlés szerint. Egy kis tálban körülbelül két deciliter főzőtejszínt keverj el egy teáskanál liszttel, úgy, hogy ne legyen csomós. A tejszínt óvatosan keverd a levesbe kézi habverővel, majd hagyd újra felforrni. Ezalatt a nagyobb gyümölcsöket vágd fel darabokra, majd az összes gyümölcsdarabot a meggyel együtt öntsd a levesbe. Újra forrald fel, és már kész is. Hagyd kihűlni, és tejszínhabbal tálald.

gyleves2.jpg ()Márványos barackpüré habcsókkal

2 tojásfehérje
50 gramm cukor
2 darab érett őszibarack, lehet befőtt is
10 dkg málna
méz

Először készítsd el a habcsókokat. A tojásfehérjéket verd keményre a cukorral és egy csipet sóval. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, és kanalazd rá a tojáshabot kupacokban, majd süsd körülbelül harminc percig, száz fokon.
A barackokat hámozd meg, és turmixold össze, hogy finom pürét kapj. Ha szükséges, édesítsd mézzel, majd tedd félre. A málnákat szintén össze kell turmixolnod, majd nyomd át egy apró lyukú szűrőn a pépet, hogy a magokat eltávolítsd belőle, így sokkal kellemesebb lesz a levesed. A két gyümölcspürét külön lábosban melegítsd fel. Egy tányérba tegyél a barackból, rakj hozzá a málnából, és keverd össze úgy, hogy szép márványos legyen. Ha késze vagy, helyezz rá három habcsókot.

Egzotikus gyümölcsleves főzés nélkül

3 szelet dinnye
5 mandarin
5 kivi
100 %-os gyümölcslé (egzotikus vagy multivitamin)
méz

A gyümölcsöket hámozd meg, távolítsd el a magokat, és darabold fel minél kisebbekre. Mindegyikből tegyél félre egy marékkal a díszítéshez. A többi darabot tedd turmixgépbe, és alaposan turmixold össze, amíg elég sima és habos nem lesz. Hígítsd a gyümölcslével, amennyire szeretnéd, majd újra alaposan keverd össze a turmixgépben. Ha készen vagy, öntsd ki egy levesestálba, keverd bele a megmaradt gyümölcsdarabokat, és már tálalhatod is.

Gyors eperkrém leves

fél kg eper
méz
1 citrom reszelt héja
1 kis doboz főzőtejszín
tejszínhab

A megmosott epreket főzd meg egy kevés vízben, amíg jó puhák nem lesznek, majd turmixold össze a főzővízzel együtt. Ha a magoktól szeretnél megszabadulni, akkor a pürét átnyomkodhatod egy sűrű szitán. Az így kapott gyümölcslevet ízlés szerint édesítheted mézzel, ha nem elég édes magában, és add hozzá a reszelt citromhéjat is. Az egészet melegítsd fel újra, add hozzá a főzőtejszínt, és forrald fel. Hűtve tálald, tejszínhabbal és eperdarabokkal díszítve.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X