Főoldal > DIÉTA > 4 nevetségesen egészséges étel

4 nevetségesen egészséges étel

avokádóegészségesfinomlazacolívaolaj
0

Írta: and

Az alábbi szuperegészséges ételek olyan betegségek kivédésében segíthetnek, mint amilyen a diabétesz, a rák, vagy a szívbetegségek, erősítik az immunrendszeredet, védik a bőrt, és segítenek a fogyásban, vagy a súlyod megőrzésében. Dicséretes, ha már most is az étrendedben szerepelnek, azonban ha nem, itt az ideje, hogy berakd őket a legközelebbi bevásárlásnál a kosaradba és tegyél […]

Az alábbi szuperegészséges ételek olyan betegségek kivédésében segíthetnek, mint amilyen a diabétesz, a rák, vagy a szívbetegségek, erősítik az immunrendszeredet, védik a bőrt, és segítenek a fogyásban, vagy a súlyod megőrzésében. Dicséretes, ha már most is az étrendedben szerepelnek, azonban ha nem, itt az ideje, hogy berakd őket a legközelebbi bevásárlásnál a kosaradba és tegyél valamit az egészségedért!

1. Görög joghurt

A joghurt remek kalciumforrás, valamint immunrendszer erősítő baktériumokban is gazdag. Azonban ha legközelebb joghurtot veszel, válaszd a görög joghurtot, ami a hagyományos változatokhoz képest kétszer annyi fehérjét tartalmaz (amiből a 40 év feletti nők 25%-a hiányt szenved). Keresd a zsírszegény változatokat, amelyek 15 gramm fehérje mellett csak 90 kalóriát tartalmaznak adagonként.

2. Avokádó

Ezek a zamatos gyümölcsök számos nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmaznak a szervezetünk számára. Egy amerikai tanulmány szerint, ha avokádót rakunk a salátába és a salsa szószba, azzal segítjük egyes karotinoidok felszívódását. Ha ez még nem lenne elég, a benne található növényi vegyületek csökkentik a szívbetegségek és a makula degeneráció kockázatát, ami a vakságot okozza. Az avokádó továbbá óvja a szívedet: rostban, E-vitaminban, folsavban és káliumban is gazdag.

ege2.jpg ()

3. Lazac

A lazac D-vitaminban gazdag és az egyik legjobb forrása az omega-3 zsírsavaknak. Ezek az esszenciális zsírsavak számos lenyűgöző egészségre gyakorolt előnnyel rendelkeznek: a szívbetegségek megelőzésétől a bőröd védelmén át a fogyás elősegítéséig. Mivel az omega-3 zsírsavakat lassabban emészti meg a szervezeted, ezért tovább jóllakott maradsz, így kevesebb kalóriát veszel magadhoz a nap folyamán.

4. Olívaolaj

Az olívaolaj szívbarát, tehát tele van telítetlen zsírral, amely csökkenti a koleszterinszintet. Antioxidánsokban gazdag, ezek pedig segítenek csökkenteni a rák és egyéb krónikus betegségek kialakulásának kockázatát, mint amilyen az Alzheimer-kór. Keresd az extra szűz olívaolajat (ennek jobb az íze és több antioxidánst is tartalmaz). Önts belőle kis mennyiségben a zöldségekre sütés előtt, de használhatod a saláták elkészítésénél, és a kenyér ízesítéséhez is margarin vagy vaj helyett.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X