Főoldal > DIÉTA > A 8 legegészségesebb gluténmentes rágcsálnivaló

A 8 legegészségesebb gluténmentes rágcsálnivaló

finomsággluténnassrágcsálnivaló
0

Írta: and

1.     Mogyoróvajas-zöldséges mártogatós Az amerikai gyerekek kedvenc csemegéje egy nagyon egészséges és fehérjedús étel, amely nagyban segít kontrollálni az éhségérzetet. Mint a legtöbb esetben, ebből is érdemes a bio változatot vásárolni, mivel a hipermarketek polcain található üvegek többsége rengeteg hozzáadott cukrot és zsiradékot tartalmaz. Kenyér helyett érdemes nyers zöldségeket, répát, póréhagymát vagy zellert mártogatni a mogyoróvajba. […]

1.     Mogyoróvajas-zöldséges mártogatós

Az amerikai gyerekek kedvenc csemegéje egy nagyon egészséges és fehérjedús étel, amely nagyban segít kontrollálni az éhségérzetet. Mint a legtöbb esetben, ebből is érdemes a bio változatot vásárolni, mivel a hipermarketek polcain található üvegek többsége rengeteg hozzáadott cukrot és zsiradékot tartalmaz. Kenyér helyett érdemes nyers zöldségeket, répát, póréhagymát vagy zellert mártogatni a mogyoróvajba.

2.     Gyümölcs

Valószínűleg nem hat az újdonág erejével, de nem lehet elégszer hangsúlyozni a gyümölcsfogyasztás fontosságát. Természetesen a gyümölcsök mind gluténmentesek, valamint nagyon fontos tápanyag- és vitaminforrások. Napi egy-két egységnyi gyümölcs elengedhetetlen a teljes értékű táplálkozáshoz, és ebben az esetben is meg lehet bolondítani egy kis mogyoróvajjal az alma- vagy körteszeleteket.

3.     Diákcsemege

Igazi tízóraira vagy uzsonnára való rágcsálnivaló, amelyet akár minden nap fogyaszthatunk. Egy adag – kb. 28 gramm vagy egy negyed bögre – szárított gyümölcsökből és magvakból álló mix biztosan csillapítja az éhséget, ráadásul még egészséges is, hiszen a mogyoró, dió, kesudió mind rengeteg telítetlen zsírsavat tartalmaz, amelyek segítenek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

gluten2.jpg ()4.     Házi popcorn

Ha popcornról beszélünk, valószínűleg egyből a mozikban található vajban és sóban bővelkedő – ám kétségtelenül finom – rágcsa jut eszünkbe. A pattogatott kukorica azonban lehet egészséges uzsonna is, ha otthon készítjük, és nem használunk többet egy teáskanál napraforgóolajnál és fél teáskanál sónál. A kukoricát egyébként fel lehet dobni egy kis fűszerrel is, így igazán különleges csemegét kapunk.

5.     Sült kukorica tortilla

A mexikói „kenyér” nemcsak kiváló köret rizs vagy burgonya helyett, hanem szendvics is készíthető belőle. Ma már minden szupermarketben lehet kész tortillalapokat vásárolni, amelyekkel nem kell mást tenni, mint kevés olajon megpirítani őket.

6.     Wrap salátából

Végy egy nagy salátalevelet, töltsd meg egy kis tonhallal, humusszal és ropogós zöldségekkel, majd pedig tekerd össze és máris kész a salátalevélből készült ízletes wrap. Húsimádók egy nagy szelet vékony sonkát is megtölthetnek zöldségekkel és humusszal, vagy pestóval.

7.     Rizsből készült édességek

A rizsből készült sütemények, édességek nem tilosak a gluténallergiások számára sem. Noha önmagukban nem túlzottan táplálóak, ezen könnyen lehet segíteni a már jól ismert mogyoróvajjal, banánkarikákkal vagy gyümölcsdarabokkal.

8.     Csokoládéba mártott gyümölcsök

Ez a desszert nem csupán az ételallergiásoknak ajánlott, hanem az édességimádóknak is, hiszen kompromisszumos megoldásként egészséges desszertként fogyasztható. Elkészíteni sem túl bonyolult: vízgőz felett olvasszunk fel opcionális mennyiségű jó minőségű étcsokit – minél magasabb a kakaótartalom annál jobb, hiszen az étcsokoládé tele vannak antioxidánsokkal -, majd kedvenc gyümölcseinket mártsuk bele. Érdemes türelmesnek lenni és megvárni, amíg a csokoládé megdermed a gyümölcsdarabokon, mivel a fogak között roppanó csokoládé élményét semmi sem pótolhatja.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X