Főoldal > DIÉTA > Tuti tippek gyomorrontás ellen

Tuti tippek gyomorrontás ellen

diétagyomorrontáshasfájástáplálkozás
0

Írta:

A gyomorrontás egy-két napig tart, hányingerrel, lázzal, és rossz közérzettel jár.  A leghatásosabb az, ha ilyenkor nem eszel semmit. A szervezetedből távozó folyadékot azonban mindig pótold, mert a vízveszteség dehidrációt okozhat.  Mit tehetsz? Vesd be a citromfű vagy a borsmenta teát, mert csökkentik az émelygést és javítják az emésztést. A borsmenta a benne lévő illóolajnak és flavonoidtartalmának […]

A gyomorrontás egy-két napig tart, hányingerrel, lázzal, és rossz közérzettel jár.  A leghatásosabb az, ha ilyenkor nem eszel semmit. A szervezetedből távozó folyadékot azonban mindig pótold, mert a vízveszteség dehidrációt okozhat.

Mit tehetsz?

Vesd be a citromfű vagy a borsmenta teát, mert csökkentik az émelygést és javítják az emésztést.

borsmenta a benne lévő illóolajnak és flavonoidtartalmának köszönhetően antioxidáns és bélgörcsoldó hatású. Illóolaja csökkenti a fájdalmat is. A benne lévő mentol serkenti a nyál- és epekiválasztást, érzéstelenítő, hűsítő és fertőtlenítő hatású.
Így készítsd a borsmenta teát:
Egy evőkanálnyi szárított mentalevelet tegyél 1,5 dl forrásban lévő vízbe, és hagyd ázni legalább negyed óráig. Napi javasolt adag: 1-3 csésze
Mire figyelj? Illóolaját belsőleg csak orvos utasítása és ellenőrzése mellett lehet alkalmazni!

0022964_1.jpg ()

citromfű görcsoldó és emésztést elősegítő hatású. Illóolaja gomba- és baktériumölő. Vizes kivonatát használhatod herpesz ellen is.
Így készítsd a citromfű teát:
Tegyél 5 g szárított levelet 1 l forrásban lévő vízbe. Naponta 1-1 csészével fogyassz el belőle délben és este.
Mire figyelj? A citromfűnek nem ismert egészségre káros hatása, de kerüld tartós alkalmazását, mert gátolhatja a nemi hormonok működését.

Mikor menj orvoshoz?

48 órával a  gyomorrontás után még mindig rosszul vagy és továbbra sem tudsz enni semmit. Akkor is konzultálj orvossal, ha komoly fájdalmat érzel gyomortájékon, koordinációs és emlékezet zavaraid vannak és nagyon gyengének érzed magad.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X