Főoldal > DIÉTA > 3 szuper fogyókúrás citromos koktél meleg

3 szuper fogyókúrás citromos koktél meleg

alkoholmentesalkoholoscitromcitrusdiétásegészségesfrissítőhideghűsítőitalkoktélmelegnyártavasz
0

Írta:

Citromot te is csak a teádba csepegtetve, netán citromfagyi formájában fogyasztasz? Bár a meleg napokon szívesen kortyolnál fanyar, savanykás ízű italokat, a hetvenes évek hangulatát idéző limonádénál egy kicsit ötletesebbre vágysz? Ha valami igazán finom és egészséges üdítőt innál, akkor próbáld ki az alábbi citromos hűsítők valamelyikét! 1. Citromos vitaminkoktél Hozzávalók:2 csésze narancs vagy grapefruitlé1 csésze […]

Citromot te is csak a teádba csepegtetve, netán citromfagyi formájában fogyasztasz? Bár a meleg napokon szívesen kortyolnál fanyar, savanykás ízű italokat, a hetvenes évek hangulatát idéző limonádénál egy kicsit ötletesebbre vágysz? Ha valami igazán finom és egészséges üdítőt innál, akkor próbáld ki az alábbi citromos hűsítők valamelyikét!

1. Citromos vitaminkoktél

Hozzávalók:
2 csésze narancs vagy grapefruitlé
1 csésze lime-lé
fél csésze citromlé
kb. 20 dkg barnacukor
6-8 csésze (kb. 1-1, 5 liter ásványvíz, ami szénsavas és szénsavmentes is lehet)
grapefruit, narancs, citrom és zöldcitromszeletek
néhány mentalevél

0019014_1.jpg ()

Így készítsd a koktélt:
Mindegy, hogy mekkora „csészét” (mérőedényt) használsz, a lényeg, hogy arányosan változtasd az összetevők mennyiségét! A narancs (vagy grapefruit), a citrom és a zöldcitrom levét és a vizet öntsd össze, add hozzá a cukrot, és keverd az egészet addig, míg a cukor teljesen felolvad! Dobáld az üvegbe a felkarikázott citrusszeleteket, az elkészült italt pedig legalább harminc percre tedd a hűtőbe! Tálalás előtt a poharakat tedd tele jéggel, díszítésnek pedig mentaleveleket használj!

Tippünk: Mivel a citrusfélék kifejezetten zsírégető hatásúak, ez koktél a fogyókúrádat is segíti – különösen, ha a cukor mennyiségét legalább a felére csökkented!

2. Klasszikus mojito – alkohollal vagy nélküle

Hozzávalók:
4 cl fehérrum
fél lime
1 cl cukorszirup (vagy barnacukor)
szódavíz
néhány mentalevél és mentaág

Így készítsd a koktélt:
Aprítsd fel a lime-ot és nyomkodd ki a levét. Egy kis mozsárban törd össze a mentaleveleket és a jeget – ez kerül majd a pohár aljába. Shakerben keverd össze a fehérrumot, a limelevet, a cukorszirupot és a szódát, majd öntsd le vele a poharakba készített mentás-jeges keveréket. Díszítésként használhatsz lime darabokat vagy mentaleveleket is!

Tippünk: Ne ess kétségbe, ha egy buliban képtelen vagy visszautasítani a mojito-t. Mivel ez a koktél mindössze 160 kalóriát tartalmaz, alkalmanként még a legszigorúbb diétába is beilleszthető . különösen, ha a cukor helyett édesítőszert kérsz hozzá. A mojito egyébként alkohol nélkül is isteni. Ha grillpartit szervezel, akkor azokra is gondolj, akik valamilyen ok miatt nem ihatnak: a fehérrum kihagyásával készítsd el a koktél „szűz” változatát is!

3. Ananászkoktél citromfűvel

Hozzávalók:
20 dkg ananász
1 kicsi gyömbér
2 narancs leve
1 teáskanál méz
1 csipet fahéj
1 teáskanál apróra vágott citromfűlevél

Így készítsd a koktélt:
Az ananászt tisztítsd meg, darabold fel, majd reszeld le a gyömbért is. Keverd össze őket, majd add hozzá a fahéjat és a citromfűveleket, és a narancsok kifacsart levét is. Turmixold össze az egészet, majd egy időre a hűtőbe az italt. A koktélt végül töltsd poharakba, és díszítsd a megmaradt citromfűlevelekkel!

Tippünk: Az ananászban található bromelin kiváló méregtelenítő, a citromfű pedig nyugtató, feszültségoldó hatású, és gyakran használják alvászavarok megszüntetésére is. Egy stresszes, fárasztó nap után lepd meg magadat és a kedvesedet is ezzel a finom és vitamindús itallal!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X