Főoldal > SZÉPSÉG > Beauty Detox

Beauty Detox

bőrápolásegészségméregtelenítésszépségszépségápolás
0

Írta: and

Ugye milyen jó lenne, ha egy diéta nemcsak a pluszkilókat faragná le rólad, de meg is szépítene?

Ugye milyen jó lenne, ha egy diéta nemcsak a pluszkilókat faragná le rólad, de meg is szépítene? Bemutatjuk az új amerikai módszert, a Beauty Detox diétát – Drew Barrymore, Olivia Wild, Fergie és Reese Witherspoon is mind erre esküszik!

A hollywoodi hírességek egyik legkedveltebb dietetikusa, Kimberly Snyder dolgozta ki a Beauty Detox diétát, ami kívül-belül segíti a megújulást – amellett, hogy feltölti vitaminraktárjaidat, és segít megszabadulni a feleslegtől, ragyogóvá varázsolja a bőrödet is. A diéta középpontjában az emésztés áll, Kim szerint ugyanis a szervezetnek rengeteg energiájába kerül feldolgozni a rosszul összeválogatott és túlságosan megterhelő ételeket. Ha azonban a megfelelő alapanyagokkal és ételpárosításokkal megkönnyítjük a dolgát, testünknek elég ideje marad arra, hogy megújítsa a sejteket, így pár hét alatt látványosan megszépül a bőrünk és hajunk.
Felkészültél a diétás szépségtuningra?

Nagyszerű növények

A diéta alapját a növényi eredetű ételek alkotják, melyeket könnyen megemésztünk, ráadásul természetes módon csökkentik az öregedést is. Szemben ezzel, az állati fehérjék megemésztése közben olyan toxinok szabadulnak fel a szervezetben, melyek pluszmunkát rónak a májra, és elősegítik a zsírsejtek növekedését. Persze nem vegetáriánus diétáról van szó, ezért nem kell teljesen lemondanod a húsról, de készülj fel, hogy az új étrended 80 százaléka növényi eredetű táplálékokból fog állni. 

Könnyűt, aztán nehezebbet

Eddig a reggeli vagy az ebéd számított nálad a nap főétkezésének? A Beauty Detox diéta a nehezebb, laktató fogásokat inkább vacsorára időzíti, hogy elkerülje a „dugókat” az emésztőrendszerben. Ha a könnyen emészthető gyümölcsöket és zöldségeket napközben fogyasztod, gyorsan átszaladnak a szervezeteden, és nem fognak hosszasan a nehezen emészthető (fehérje- és keményítőtartalmú) fogások tetején időzni. Persze az a szabály továbbra is érvényes, hogy lefekvés előtt 3 órával már ne egyél semmit, így a szervezeted rákészülhet a pihenésre.
Tipp: a legjobb, ha a gyümölcsöket éhgyomorra, magukban fogyasztod, mivel ezeket pár óra alatt feldolgozza a szervezet.

detox2.jpg ()

Egyszerre csak egyfélét

A hús a legnehezebben emészthető táplálékcsoport az emberi szervezet számára, de mielőtt megijednél, nem muszáj teljesen lemondanod róla, ha nem szeretnél! Csak arra figyelj, hogy egy étkezésen belül egyféle húst fogyassz – a legjobb a sovány csirke, pulyka vagy hal. Ha bevállalósabb vagy, akár kitűzhetsz egy olyan napot is a héten, amikor egyáltalán nem eszel húst, így a gyomrodnak lesz ideje kicsit fellélegezni.

Tejtermékek a kispadon

Hacsak nem vagy várandós, illetve szoptatós kismama, nyugodtan hagyd el az étrendedből a tejtermékeket egy időre. Az ezekben található fehérjéket nagyon nehezen emészti meg az emberi szervezet, a pasztörizálás ráadásul csak ront a helyzeten. A kiesett kalciumot pótolhatod szezámmaggal, zöldleveles zöldségekkel, szardíniával vagy olajos magvakkal, és ha nem bírod ki sajt vagy túró nélkül, válaszd a kecske- vagy szójatejből készült változatokat, ezekkel könnyebben megbirkózik a gyomrod.

A cikk folytatását elolvashatod a Wellness magazin legfrissebb számában!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X